Socialistische Partij Assen lanceert protestlied FOC Assen

De SP Assen is duidelijk: Geen FOC maar aandacht naar onze binnenstad

DELEN
ASSEN – Aanstaande donderdag bespreekt de gemeenteraad het raadsvoorstel van het college van B&W om een Factory Outlet Centre bij de TT baan mogelijk te maken.

Protestlied FOC Assen

The Chery Tomatoes, de huisband van de Socialistische Partij in Assen, heeft een eigen anti-FOC lied gelanceerd in aanloop naar de raadsvergadering van aanstaande donderdag waarin een besluit wordt genomen over de komst van het FOC naar Assen.

De SP Assen is duidelijk: Geen FOC maar aandacht naar onze binnenstad. Socialistische Partij raadslid Alie Dekker: “Wij hebben als SP echt de indruk dat wij in een andere werkelijkheid leven dan dit college. Een college dat in onze ogen vanaf het eerste voorstel met oogkleppen op en blind van angst op het einddoel af gaat. Wat ons betreft is uitbreiding van m² winkelruimte uit den boze, funest voor onze binnenstad en tegen elk advies van deskundigen en MKB en opdracht vanuit het Rijk in. In onze ogen past een FOC op geen enkele manier in de gemaakte afspraken.”

De SP wil de focus op de binnenstad. Het kan in onze ogen alleen niet zo zijn dat investeringen in de binnenstad afhankelijk word gemaakt van of er een Factory Outlet Center komt. Dit voorstel lijkt op een doekje voor het bloeden voor de binnenstad om alle nadelen van de komst van het FOC “goed” te maken.

Protestlied verwijdert

Wellicht dat het protestlied tegen het FOC heel wat heeft losgemaakt door de media aandacht, want helaas is het lied verwijderd.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen