SOMCOM en IT Lions nemen activiteiten failliete RIES ICT over

DELEN

Assen – Klanten van het failliete computerbedrijf RIES ICT in Assen hoeven zich geen zorgen te maken. Servicebedrijf SOMCOM en IT Lions bundelen hun krachten om deze groep klanten zo goed mogelijk verder te bedienen. De twee samenwerkende ICT-bedrijven nemen namelijk per direct de activiteiten van het failliete computerbedrijf over.

Faillissement RIES ICT
Vorige week werd bekend dat RIES ICT door de rechtbank failliet is verklaard. Het computerbedrijf was actief in de zakelijke dienstverlening, maar had ook particuliere klanten. Door het faillissement is er abrupt een einde gekomen aan de lopende activiteiten van het bedrijf.

Samenwerking
ICT-bedrijven SOMCOM en IT Lions besloten daarop gezamenlijk deze activiteiten over te nemen. Beide bedrijven werken al een aantal jaren intensief samen, om zo elkaars expertise ten volle te kunnen benutten en samen een groot aantal diensten aan te kunnen bieden. Deze samenwerking bouwen ze zo opnieuw verder uit.

Zakelijke klanten van RIES ICT worden ondergebracht bij IT Lions, terwijl SOMCOM de consumentenkant en de reparaties overneemt. Alle klanten kunnen vanaf nu terecht aan de Europaweg Noord 7a. Beide bedrijven gaan zich ervoor inzetten dat de inmiddels gestopte activiteiten vloeiend doorlopen. Dit gebeurt binnen de eigen bestaande dienstverlening.

Doorzetten dienstverlening
Na overname zal de naam RIES ICT direct komen te vervallen. Dit betekent dat ook de verplichtingen die daarbij gepaard gaan vervallen. SOMCOM en IT Lions focussen zich op het doorzetten van de (zakelijke) dienstverlening, zodat voormalige klanten van het bedrijf zo min mogelijk gedupeerd worden.

De bedrijven zijn de komende tijd ook te bereiken via de huidige contactgegevens van RIES ICT. SOMCOM en IT Lions houden geïnteresseerden daarnaast via hun sociale mediakanalen graag op de hoogte van het verdere nieuws omtrent de overname en de voortgang.