SOMCOM tevreden na verhuizing: ‘Alle kennis nu op één plek’

DELEN

Assen – Een jaar zit SOMCOM nu op haar nieuwe locatie aan de Europaweg-Noord in Assen. Het is gerust een toplocatie te noemen, met gratis parkeergelegenheid voor de deur en alle ruimte voor de nieuwe werkzaamheden van het servicebedrijf. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik met eigenaar Carlo Sommeling.

Van veraf valt de herkenbare blauwe SOMCOM-kleur onmiddellijk op. Ook in het pand aan de Europaweg-Noord heeft de kleur een centrale plek gekregen, net als de bekende cartoons van het bedrijf. De vertrouwde gezichten hangen niet alleen aan de muur, maar zijn ook in het pand te vinden. In de showroom laten medewerkers klanten kennis maken met de ‘Second Life-producten’, terwijl anderen in het SOMCOM-lab bezig zijn met het repareren van mobiele telefoons en computers. Ze maken graag tijd voor een écht gesprek met de klanten die binnenkomen of laten ze zien hoe ze te werk gaan.

Alle kennis op één plek
Eigenaar Carlo Sommeling kijkt trots toe: “Zo’n verhuizing is spannend, maar we hebben een heel succesvol eerste jaar achter de rug met veel positieve reacties. Onze missie om alle kennis op één plek te verzamelen en zo nieuwe werkzaamheden te kunnen uitvoeren is meer dan geslaagd. Deze locatie bleek voor nu perfect.”

Vorig jaar besloot Sommeling met pijn in zijn hart de vestiging in Bovensmilde te sluiten, net als de Asser vestiging aan de Oude Molenstraat. Aan de Europaweg-Noord ging SOMCOM verder met het ontwikkelen van de al eerder ingeslagen weg: de verkoop van zelfgebouwde gamepc’s, de Second Life-producten en het eigen SOMCOM-lab. De vraag of de huidige locatie het eindstation is van SOMCOM wordt door Sommeling geheimzinnig beantwoord met een knipoog.

Microscopisch repareren
In het SOMCOM-lab gebeuren bijzondere dingen. Producten worden er namelijk op microscopische wijze gerepareerd. Met als gevolg dat apparaten die vooraf afgeschreven lijken, het na reparatie weer als vanouds doen.

Nadruk op techniek
“We kunnen steeds meer en meer”, legt Sommeling uit. “Daarom zijn we als SOMCOM ook meer de nadruk op techniek gaan leggen. Dankzij onze kennis en ervaring en ons materiaal hebben wij nog wel eens succes, waar anderen al zijn afgehaakt. Telecomreparaties vragen om expertise.”

Vakkennis
Die vakkennis kom je door het hele bedrijf tegen. Zo heeft SOMCOM een eigen gamepc-lijn ontwikkeld: MOCMOS Gaming. De computers worden op aanvraag en naar wens van de klant gebouwd en samengesteld. Daarnaast staat de showroom vol met de zogenoemde Second Life-producten, zoals tweedehands computers, Apple-producten en laptops. Producten van de hoogste kwaliteit, die altijd de oorspronkelijke staat benaderen.

Klantbeleving staat voorop
In het afgelopen jaar heeft het bedrijf enorme stappen gemaakt, maar Sommeling blijft ambitieus. “Wat we doen is bijzonder, maar vooral ook de klantbeleving staat bij ons voorop. Mensen moeten hier altijd met een goed gevoel weggaan. Met een glimlach de deur uit. Daar staan we voor.”

Contact
Adres: Europaweg Noord 7a, 9403 BC Assen
Telefoon: 0592 – 308 260
Email: assen@somcom.nl
Website: www.somcom.nl