Soroptimist filmfestival voor kinderen

DELEN

Assen – In de maanden januari/februari 2018 bezoeken ruim 9000 basisschoolleerlingen de 10e editie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Het filmfestival, dat op veertien locaties in Nederland plaatsvindt, vindt op dinsdag 6 februari plaats in Bioscoop DNK en staat geheel in het teken van de rechten van het kind. Het doel is om kinderen via films bewust te maken van het bestaan van kinderrechten én om een kijkje te geven in het leven van andere kinderen.

De Soroptimisten krijgen volop steun voor dit evenement. De bioscopen en theaters in de verschillende plaatsen openen veelal belangeloos hun deuren. Unicef ondersteunt dit initiatief en verzorgt gastlessen. In Assen zijn DNK, de ING bank en Stichting Leefbaarheid Assen (STILA) belangrijke sponsoren.

Rechten van het kind
Het is voor de vijfde keer dat het SFFK in Assen georganiseerd wordt. Op dinsdag 6 februari komen bijna 1100 kinderen van veertien verschillende basisscholen uit Assen naar Bioscoop DNK. Ook dit jaar zijn hierbij drie films geselecteerd, waarbij de hulp is ingeroepen van een van de deelnemende basisscholen. Voor kinderen uit groep 6 is gekozen voor de film ‘Piepkuikens’. Voor groep 7 is dat ‘Lost in Africa’ en de leerlingen van groep 8 gaan kijken naar ‘Blanka’.

Speciale Filmquiz
Om de bewustwording over de films en het thema te benadrukken, biedt Bibliotheek DNK – net als vorig jaar – een leuke, leerzame filmquiz aan waarmee de leerlingen een mooie prijs kunnen winnen.

Soroptimist International
Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van werkende vrouwen, die maatschappelijke doelen nastreeft. Soroptimisten richten zich op verbetering van de positie van vrouwen en kinderen. Er zijn wereldwijd 80.000 leden, verdeeld over 134 landen. Alle aan dit festival meewerkende clubs zijn onderdeel van deze organisatie, zie www.soroptimist.nl

Kijk voor meer informatie over de deelnemende bioscopen, de films en de sponsoren op de website van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen: www.sffk.nl