Soxs zoekt sociale initiatieven voor het warmste cadeau van Nederland

DELEN

Assen – Wie gun jij warme voeten deze winter? Met deze vraag roept SOXS.co de komende maanden iedereen op om sociale initiatieven te nomineren die wel wat warmte kunnen gebruiken. SOXS, een jong en dynamisch bedrijf uit Assen, doneert de komende maanden 50 paar heerlijke warme sokken. Op de website www.hetwarmstecadeauvannederland.nl kunnen initiatieven aangemeld worden.

De komende maanden schenkt SOXS sokken aan groepen mensen voor wie de wintermaanden veel te koud en lang zijn. Wie deze mensen zijn, laat SOXS over aan de gemeenschap. ‘Elk sociaal initiatief is welkom’, vertelt Soscha Siebum, medeoprichter van SOXS. ‘Er zijn zoveel mensen in Nederland die weinig te besteden hebben. De initiatieven komen op de website te staan en elke maand kunnen mensen stemmen op hun favoriete groep. Degene die per maand de meeste stemmen krijgt, ontvangt een doos warme SOXS.’

Sokken met een verhaal
SOXS zijn niet-kriebelende geitenwollen sokken met een hip label. Maar bovenal is SOXS een onderneming met een verhaal. Het verhaal van twee zussen, Soscha en Davide, die elke winter door oma verrast worden met warme geitenwollen sokken. Totdat oma komt te overlijden, en hun laatste paar sokken uiteindelijk versleten zijn. Een aantal jaren later overlijdt ook zus Davide, net 24 jaar oud.

Met SOXS houdt Soscha de herinnering aan hen beiden levend. ‘Het idee van HetwarmstecadeauvanNederland is ontstaan als ode aan Davide. Zij was enorm betrokken bij het leven. Zwervers op straat liep ze niet voorbij, maar maakte er een praatje mee. Ze oordeelde niet, want ze wist dat achter ieder leven een verhaal schuilt. Ze was onbaatzuchtig. En erg lief. En ze was mijn maatje. Met HetwarmstecadeauvanNederland willen we haar liefde doorgeven aan zij die wel wat warmte en liefde kunnen gebruiken deze winter.’

Wat is SOXS
SOXS is het verhaal over warmte en liefde, over eerlijk en duurzaam. Een ode aan Davide. SOXS maakt superzachte geitenwollen sokken die niet kriebelen. Voor hem en haar, groot en klein. Nieuw-Zeelandse schapen zijn de leveranciers van de eco-wol. De sokken worden vervaardigd met respect voor mens en natuur. En dat geeft warmte en liefde. Niet alleen een weldaad voor je voeten, maar voor de hele maatschappij.