Spannende laatste dag Dutch Open Darts Assen

DELEN
ASSEN – De 38e editie van de Dutch Open Darts, dat voor de derde keer wordt georganiseerd in de Bonte Wever in Assen is aanbeland bij de beste 64 herensingles. Lorraine Winstanley en Lisa Ashton zullen vandaag de damesfinale gaan spelen op het grote podium.

Onder de laatste 64 heren die vandaag opnieuw hun pijlen mogen laten spreken treffen we veel bekende namen zoals Martin Adams, Wesley Harms, Darryl Fitton en Scott Waites.

Publiekslieveling Tony O’Shea is één van de opvallende uitvallers van het singletoernooi. De voormalig winnaar van de Dutch Open verloor zaterdag bij de laatste 128 van zijn landgenoot Kevin McDine. Ook oud wereldkampioen Andy Fordham haalde de laatste 64 niet. Na drie wedstrijden vond de sympathieke Engelsman zijn Waterloo. Jamie Hughes, in 2014 nog winnaar van de Zuiderduin Masters, heeft zich ook niet weten te plaatsen voor de zondag. Hij verloor bij de laatste 128 van Mats Gies uit Friesland.

Met Lisa Ashton en Lorraine Winstanley krijgen we zondagmiddag een volledig Engelse finale. Zij mogen in een onderling duel uitmaken wie de opvolgster wordt van Aileen de Graaf. Bij de dames verloren Aileen de Graaf en Anca Zijlstra in de kwartfinale van respectievelijk Lorraine Winstanley en Anastasia Dobromyslova. Opvallend bij de dames was de uitschakeling van de Ann-Louise Peters in de eerste ronde. De Deense was afgelopen maand nog halve finaliste tijdens de Lakeside.

Programma Dutch Open Darts Assen

Op zondag zijn de deuren van De Bonte Wever om 08.00 uur open gegaan, de laatste 64 heren begonnen om 10.30 uur. Om 13.30 uur begint het spectaculaire podiumprogramma met alle finales. De zaal gaat open om 13.00 uur.

Halve Finale Heren
Halve Finale Heren
Finale Meisjes
Finale Aspiranten
Finale Jongens
Finale Dames
Finale Heren
Prijsuitreiking


2Divorce Assen


Bowlen in Assen