Spannende verhalen tijdens de Drentse Fiets4daagse

DELEN

Startplaats Assen introduceert op woensdag 23 juli een nieuwe combinatie van fietsen met de Annodrenthe app van het Drents Archief. Onderweg ontdekken de deelnemers op tien plekken een opmerkelijke gebeurtenis uit het Drentse verleden. Iedereen met de Annodrenthe app krijgt de verhalen van vroeger in beeld op de plek waar ze gebeurd zijn.

Voor deze ontdekkingstocht moet de deelnemer in bezit zijn van een smartphone. De Annodrenthe app is met een smartphone gratis te downloaden en geeft tijdens de route meer informatie over de gebeurtenissen uit de Drentse geschiedenis. Langs de route is aangegeven op welke punten extra informatie te zien of te horen is op de Annodrenthe app. Voorafgaand wordt er in De Bonte Wever uitleg gegeven over de app en hoe deze te downloaden is.

De Drentse geschiedenis

Met de Annodrenthe-route van 30 kilometer heeft de deelnemer de geschiedenis van Drenthe in zijn of haar broekzak! Kom meer de te weten over de onfortuinlijke dood van een vrouw op de hei en het ontstaan van het hunebed in Westervelde. De route leidt van Assen via het Westerveen bij Peest naar Norg en via Westervelde weer terug naar Assen. De nieuwe combinatie van deze route is een initiatief van startplaats Assen en Drents Archief. De route kan ook gefietst worden zonder Annodrenthe App.

Nieuws in Assen

Om de Drentse Fiets4daagse vanaf startplaats Assen goed in woord en beeld te verslaan en ook onderweg de mooiste fietsverhalen op te vangen zal een redactielid van Nieuws in Assen zelf meerijden met de Fiets4daagse. Dagelijks het wel- en wee van de Drentse Fiets4daagse !

Foto: Drentse Fiets4daagse – Andre Weima