Spannende voorronde Footgolf Golfbaan Assen

DELEN

Spannende voorronde Footgolf Golfbaan Assen

Urban Event organiseerde zaterdagmiddag een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf dat op 8 september zal plaatsvinden op de golfbaan in Spaarnwoude. Deze voorronde, de enige in Noord Nederland, werd gespeeld op de golfbaan van de Drentsche Golf en Country Club te Assen.

Spannende voorronde Footgolf Golfbaan Assen
Deelnemers Footgolf Assen © Nieuws in Assen

De beste 5 spelers van deze voorronde plaatsten zich rechtstreeks voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf op 8 september. Deze finale wordt gespeeld op de golfbaan van Spaarnwoude. Aan die finale doen ongeveer 40 (ex)profspelers mee, waaronder ook gerenommeerde internationals zoals Dennis Bergkamp, Roy Makaay en Frank de Boer. Ook voor de spelers buiten de top 5 waren er punten te verdienen voor de nationale ranglijst. Op basis van die ranglijst worden nog eens vijf startbewijzen voor het NK verdeeld.

Footgolf

Iedereen kent de sport voetbal en iedereen kent de sport golf. Er is dan maar een klein beetje fantasie nodig om je iets voor te stellen bij “voetgolf”. In plaats van het kleine golfballetje moet een voetbal in de hole belanden. Die hole is natuurlijk een stuk groter dan gebruikelijk, met een diameter van 55,5 centimeter om precies te zijn.

Wat waarschijnlijk minder mensen weten, is dat footgolf (zoals het officieel heet) inmiddels een officiële sport is. Nederland was de voorloper met de oprichting van een footgolfbond, de NFGB, en de organisatie van het Nederlands kampioenschap in de zomer van 2009. Inmiddels volgen wereldwijd meer landen dit voorbeeld.

© Foto’s Nieuws in Assen