Spectaculaire scooter- en motorraces te zien in Assen

Gratis toegankelijk motorsportevenement op de TT Junior Track Assen

DELEN
ASSEN – Op 19 en 20 maart laten zo’n 90 coureurs tussen de 10 en 50 jaar in diverse klassen van motoren, scooters en brommers spectaculaire wedstrijden zien in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Nieuw dit jaar zijn de klassen “Supermotard op asfalt”, “SuperScooter 4Stroke” en de Puch klasse.

De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de SOBW. De wedstrijden zijn voor het publiek gratis toegankelijk op de TT Junior Track, direct gelegen naast het grote TT Circuit.

Regionale rijders in scooter- en motorraces

Stadsgenoten Thorben Scheper (Yamaha R-125 Cup), Orlando Heijkoop (Expiklasse) en Dion Otten (Molenaar NSF100 Championship) rijden dit weekend voor eigen publiek op de TT Junior Track. Daarnaast rijden ook een aantal regionale coureurs mee. In de Sportklasse zijn dat Michiel Elhorst uit Sleen en in het Molenaar NSF100 Championship rijden Nick Gepken en Dinand Heijnen uit Erica, Marnick Kloosterman uit Coevorden en Roy Klompmakers uit Nieuw Weerdinge.

Molenaar NSF100

Verschillende klassen in SOBW seizoen

Het SOBW-motorsportseizoen telt 14 wedstrijden en deze worden op verschillende circuits in Nederland verreden. In elke klasse wordt aan het eind van het seizoen een Nederlands Kampioen gehuldigd. De diverse wedstrijdklassen zijn samengesteld op basis van de verschillende soorten brommers en racers, de ervaring van de rijder en de toegestane mate van tuning. Door de grote verscheidenheid aan klassen biedt de SOBW, de organisator van deze wedstrijden, een laagdrempelige manier van betaalbaar racen voor iedereen aan.

Zo zijn er opstapklassen voor de jeugd via het Molenaar NSF100 Championship en de Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA. Scooterliefhebbers rijden in 3 klassen: de Malossi ScooterMatic Replica Cup is een specifieke opstapklasse voor de beginners, de Topscooterklasse biedt de gevorderde rijders een hoog competitief niveau en de SuperScooter 4Stroke is een nieuwe klasse met 4-takt scooters.

Supermotard AssenHet “Supermotard op asfalt” kampioenschap biedt supermotard rijders die niet graag in het zand rijden een kampioenschap op louter asfalt. Puch rijders komen aan hun trekken in de speciale Puch klasse voor 50 en 70 cc Puchs. Deze beide kampioenschappen rijden niet op alle circuits. Kijk voor een actueel overzicht op sobw.nl.

In de sportklasse komen lucht- en watergekoelde brommers van 50 cc aan bod. Liefhebbers van het echte sleutelwerk komen aan hun trekken in de Expi klasse. De NSF-Open klasse biedt een apart kampioenschap voor NSF100 coureurs die niet mee doen via het Molenaar NSF100 Championship.

Tijdstip

In de ochtend worden in alle klassen de vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. ’s Middags worden de wedstrijden in 2 manches gereden. De dag begint rond 10.00 uur en zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

TT Junior Track
De Haar 9
9405 TE Assen

Iedereen kan racen bij de SOBW

De SOBW zorgt voor een mooi pallet aan motorracecompetities in diverse klassen. Dankzij een laagdrempelige, betaalbare formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De circuits worden aan strenge veiligheidseisen onderworpen en de machines en kleding van de coureurs worden voorafgaand aan elke wedstrijd technisch gekeurd. De KNMV verzorgt de verzekeringen. Aan het begin van het wedstrijdseizoen worden nieuwe rijders goed geïnformeerd over het racen bij de SOBW en wordt er een theorie-examen afgenomen.

Kalender 2016

19 maart Assen (TT Junior Track – training)
20 maart Assen (TT Junior Track)
28 maart Brakel (Wielerbaan)
16 april Berghem (Circuit Park Berghem)
7 mei Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)
8 mei Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)
16 mei Staphorst (de Tippe)
4 juni Emmen (Circuit Pottendijk)
2 juli Blokzijl (Kanaalweg)
6 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
7 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
27 augustus Veldhoven (circuit de Landsard)
10 september Berghem (Circuit Park Berghem)
24 september Zwolle (Wijthmenerplas)
22 oktober Croix-en-Ternois 4 uurs race


2Divorce Assen


Bowlen in Assen