Spectaculaire showtruck komt naar Truckstar Festival Assen

DELEN

De Tutankhamun, de nieuwste en uiterst spectaculaire Volvo FH16 750-showtruck van de Zweed Ralf Ekdahl komt naar het Truckstar Festival in Assen!

Het verhaal achter de Tutankhamon is boeiend: “Ik heb met pijn in mijn hart besloten om de Road Cruiser te gebruiken als basis voor mijn volgende project. Het was tijd voor iets nieuws.”, aldus de Zweed tegenover de redactie van Truckstar.

En wat voor iets nieuws! De bak van de motorwagen is overgezet naar een nieuwe FH16 750 Tutanchamon en is samen met de cabine en de trailer volledig onder handen genomen. Alleen de RVS-randen zijn eigenlijk nog herkenbaar.

Ekdahl nam voor het werk de Noorse airbrush-kunstenaar Terje Aspmo in de arm en samen bedachten ze het klassiek Egyptische thema. Voor het interieur ging Ekdahl echter naar Denemarken, naar interieurbouwer FL Buur die het thema op prachtige wijze doortrok de cabine in.

Met 55.000 verwachte bezoekers wordt het Truckstar Festival weer het allergrootste maar vooral het leukste transportfeest van Europa dat komende weekend op het TT Circuit van Assen zal plaats vinden.

Bron en foto: Truckstar