Speedweek heet weer gewoon TT Festival

DELEN

De horeca in Assen krijgt de inhoudelijke regie voor het komende TT Festival. Dat is dinsdagmiddag bekend gemaakt tijdens de persconferentie over het TT Festival. Vorig jaar heette het TT feest in de binnenstad van Assen nog Speedweek, maar deze naam verdwijnt. Voortaan zal het feest gewoon weer als TT Festival de boeken in gaan.

Programma TT Festival Assen 2015

Het ‘feest’ zal er ongeveer uit gaan zien als in 2013, echtere komen er naast de geijkte onderdelen zoals de TT Kermis, TT Run en de NightRide ook een aantal bij. TT Movie ! Een programma onderdeel dat historische films over de TT en motorsport in z’n algemeen laat draaien in het Drents Archief en bioscoop De Nieuwe Kolk.

De Weiersstraat krijgt geen muziekpodium, maar motorvermaak. De Jan Fabriciusstraat krijgt een nieuw podium opgebouwd ter hoogte van de Mediamarkt en het Danceplein keert terug naar de Doevenkamp. Op de ‘kleine’ Brink zal een Nederlandstalig podium komen te staan.

Daarnaast zal men in 2015 terugkeren naar een driedaags evenement. Wel hoopt men in 2015 een nieuwe start te kunnen maken en vanuit daar te kunnen bouwen aan een nieuw en sterk concept voor de komende jaren.