Spektakel verwacht bij vierspannen in de TT Hall Assen

DELEN
Spektakel verwacht bij vierspannen in de TT Hall Assen

Vanavond breekt het “geweld” los in de TT Hall, wanneer de vierspannen in de ring verschijnen. Een geweldig spektakel, waarbij vier krachtige paarden in volle galop door de ring denderen. Ondersteund door een imponerende lichtshow en opzwepende muziek zal deze World Cup Test Event, die volgend jaar moet resulteren in een officiële FEI Wereldbekerwedstrijd vierspannen, een onvergetelijk evenement worden.

Absolute wereldtop o.a. IJsbrand Chardon

Topdeelnemers met als absoluut hoogtepunt de kersverse Nederlandse wereldkampioenen die ieder met een eigen vierspan naar Assen komen. IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en bronzen individuele medaille winnaar Theo Timmerman zullen een geweldige wedstrijd voorschotelen en zij zullen het niet alleen tegen elkaar opnemen, maar ook tegen twee Duitse toppers: Christoph Sandmann en Daniel Schneiders. De absolute wereldtop dus in de ring van de TT Hall.

Vanavond om 22.00 uur rijden de zes menners twee omlopen. De uitslagen van beide manches worden bij elkaar geteld om de startvolgorde van de wedstrijd op zaterdag te bepalen. Daarbij start de beste menner als laatste.

Vanavond wordt het gouden landenteam van bondscoach Harry de Ruyter bovendien door de organisatie van het NIC Assen gehuldigd voor hun prestaties in Caen.

Op zaterdagavond nemen de vierspanrijders vanaf 19.00 uur de piste in beslag voor de eerste ronde. De beste drie menners komen terug voor de Winning Round waarin een spannende ontknoping volgt om te bepalen wie de winnaar wordt van de eerste editie van deze voorbode voor de Wereldbekerwedstrijd vierspannen in Assen in 2015.