Spelbrink buiten spel op Foodtruckfestival Koopmansplein

DELEN

Assen – Drie dagen lang staan er Foodtrucks op het Koopmansplein. Spelbrink Gebakspecialiteiten, met een vaste plek op het plein, staat echter buiten spel. Zijn kraam is afgeschermd van de Foodtrucks middels een rij zwarte hekken.

Groot was de verbazing toen er vandaag opeens hekken bleken te staan, pal voor de kraam van Spelbrink. Eerst heerste er nog de gedachte dat de Foodtrucks helemaal omgeven zouden worden door hekken, maar in de loop van de dag bleek dat uitsluitend voor de kraam van Spelbrink een rij hekken is geplaatst. En de reden ? Bij niemand bekend. Spelbrink is hierover niet benaderd of geïnformeerd.

Parkeren op het plein
Even verderop bij de kraam staat een grote aanhanger en pal naast de kraam staat al de hele dag een auto geparkeerd, dit terwijl parkeren op het plein verboden is.

Een aanhanger en een geparkeerde auto

Verbazing alom
Mening voorbijganger verbaast zich over de gang van zaken. Men blijft staan kijken, knoopt een praatje aan met de verkoper in de kraam, maakt een foto of loopt hoofdschuddend weg. Klanten zijn er bij de kraam van Spelbrink nauwelijks te vinden. De bezoekers verlaten het Koopmansplein via een andere plek. De hekken werken als een soort verdrijvingsvlakken. Men loopt zo voorbij aan de oliebollenkraam.

Een enkele vaste klant weet de kraam gelukkig wel te vinden en die maakt zijn ongenoegen dan ook meteen kenbaar. “Ik ben geen ondernemer, dus ik kan gewoon een klacht indienen. Dit is onacceptabel”, laat een klant weten, “De gezelligheid is zo ver te zoeken. Spelbrink maakt zich altijd sterk voor gezelligheid in de stad en staat nu zélf buiten spel. Onvoorstelbaar”.

Uitsluitend aan de kant van Spelbrink staan hekken

Spelbrink Gebakspecialiteiten blijft door deze uitsluiting zitten met een grote hoeveelheid onverkochte producten. “Aan stroom ben ik meer kwijt dan ik aan oliebollen heb verkocht”, laat de verkoper ons weten, “Ik weet niet of ik wel tot 23:00 uur geopend blijf net als de Foodtrucks vanavond en morgenavond. Dit kost klanten”. En die reactie is heel begrijpelijk. Waarom zou je geopend blijven als het plein gescheiden wordt door een zwarte ‘muur’ …

Spelbrink staat dus letterlijk buiten spel.

Ronald Obbes, stadsmanager, laat in een reactie weten zeer verbaasd te zijn over de gang van zaken. Hij vindt het zelf ook een erg vervelende situatie. De organisatie – MultiCulinair Food Festival – laat niets van zich horen.