Spettacolo Sportivo op het TT Circuit Assen

DELEN

ASSEN – De Alfa 155 werd in januari 1992 gepresenteerd en viert dit jaar dus haar 25e verjaardag. Ercole Spada was verantwoordelijk voor het ontwerp waarin een paar details van voorganger 75 terug zijn te zien, zoals de lijn van de koplampen en de wigvorm van de carrosserie.

Technisch was het een totaal andere auto, op een platform dat werd gedeeld met vele andere modellen uit het Fiat concern. Verdwenen waren de uitgekiende voor/achter gewichtsverdeling en achterwielaandrijving. De 164 ging daar al in voor. Een definitieve breuk met het sportieve karakter van het merk? Niet bepaald; de 155 was opnieuw een vlotte en, met name de ‘wide body’, een goed sturende gezinsauto.

De V6 wilde echt wel vooruit en de Q4 was gewoon een beest. En met de 155 GTA en 155 V6 TI (beide met vierwielaandrijving) beleefde Alfa Romeo als vanouds glorieuze jaren in de toerwagenracerij: onder andere in de DTM, Superturismo, BTCC en ITC.

Het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo viert de 25e verjaardag van de Alfa 155

Is de 155 op de weg een zeldzame verschijning geworden, op het TT Circuit in Assen kun je er heel wat zien in het weekend van 19 en 20 augustus.

De organisatie heeft een mooie line-up met diverse 155-varianten. Alle aanwezige 155’s mogen het circuit op in een parade en ook de vitrines met miniaturen in één van de pitboxen laten de meest uiteenlopende modellen zien.

Voor het hele programma tijdens deze Spettacolo Sportivo. Klik hier!