Sponsorlopen Salland leveren € 15.000,- op voor Kika

DELEN

Assen – Dit jaar hebben de brugklasleerlingen van CS Vincent van Gogh, locatie Salland, zich weer ingezet voor het goede doel: Kika. Het geld dat Kika inzamelt, komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker. De school maakt de keuze voor dit doel zeer bewust: twee jaar geleden overleed één van de leerlingen aan de ziekte.

Afgelopen donderdag is de opbrengst van de twee sponsorlopen overhandigd aan Heleen Barkema van Kika. Zij nam een cheque van € 15.000,- in ontvangst uit handen van een groep sportieve leerlingen die een grote opbrengst bij elkaar gelopen hebben. Leerlingen die meer dan € 500,- aan sponsorgeld bij elkaar renden, komen later dit schooljaar in aanmerking om mee te gaan naar de Vogezen voor een ambassadeurs-challenge op de flanken van de ‘Grand Ballon’. Deze berg is ook bekend uit de Tour de France.

Docent op Salland en organisator van de sponsorloop Leon de Priester: ‘Helaas kent iedereen wel iemand met kanker. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe onze leerlingen zich inzetten voor Kika. We zijn trots op onze leerlingen die het gigantische bedrag bij elkaar gelopen hebben!’