Directeur FC Groningen gastspreker ‘Sport biedt kansen’

DELEN

ASSEN – De kracht van sport is dat het kansen biedt aan praktisch iedereen. Sport is bij uitstek een middel om actief te zijn en anderen te ontmoeten. Met sporten werk je aan jezelf en je gezondheid. Je leert je grenzen kennen en omgaan met succes en teleurstelling.

Sportclubs hebben dan ook een belangrijke maatschappelijke functie, die soms breder is dan u in eerste instantie denkt. Om de sportclubs te ondersteunen bij de invulling van die maatschappelijke functie organiseert AssenBeweegt!/Vaartwelzijn samen met de fysiotherapiepraktijk de Molengaard en BAG Paramedics op 3 november een netwerkbijeenkomst waar o.a. een keuze gemaakt kan worden uit één van de drie workshops.

Gastspreker Hans Nijland FC Groningen

Gastspreker is Hans Nijland, directeur van FC Groningen. Hij geeft een beeld van het hoe en waarom van de maatschappelijke activiteiten van zijn club. De noordelijke trots FC Groningen beseft als geen ander dat ze een maatschappelijke functie heeft. Die maatschappelijke functie bestaat uit drie pijlers: gezondheid, sociale samenhang en educatie. Spelers zijn regelmatig buiten de lijnen actief en doen mee aan diverse maatschappelijke projecten. Zo helpen ze bijvoorbeeld om uitvallers uit het onderwijs weer op het goede spoor te zetten. Voetballers kunnen uit de praktijk vertellen hoe ze hun droom waarmaken. Zij weten als geen ander dat persoonlijke ontwikkeling, afspraken, discipline nodig zijn om je kansen grijpen en ambities te bereiken.

Workshop 1

Door: o.a. Warrie Lammerts en Dirk van Leeuwen.

Niet kunnen sporten of muziek maken omdat je ouders te weinig geld hebben. Dat is nergens voor nodig. In Workshop 1 krijgt u een korte overzichtelijke rondleiding langs alle mogelijkheden om kinderen financieel te ondersteunen zodat hun ouders het lidmaatschap van de club of een culturele vereniging kunnen betalen.

Workshop 2

Door: Harry Jan Keizer en Tamara Peek.

De Molengaard en BAG Paramedics gaan graag met u in gesprek om voor (potentiele) uitvallers bij sportaanbieders en verenigingen een systematiek op te zetten. Hoe kunnen we voor deze kwetsbare en moeilijk bereikbare doelgroep een klimaat creëren waardoor ook zij blijven participeren?

Workshop 3

Door: Eddy Gelhever.

Een sportclub als opstap naar werk. Het kan. Zo blijkt uit het project FC Noaber in Oldenzaal. Werkzoekenden hebben zich verenigd en bieden zich aan om klussen te doen voor sportclubs. Het mes snijdt aan twee kanten. De vereniging heeft een mooi opgeknapte kleedruimte. De werkzoekenden hebben werkervaring opgedaan die hun een duwtje in de rug geeft op de arbeidsmarkt. Een idee voor Assen? Oordeel zelf in deze interactieve workshop.

Netwerkplein

Na de workshopronde is er een netwerkplein. Dit is dé gelegenheid om andere organisaties en clubs uit Assen te ontmoeten en informatie te delen. Want ook bij Assense verenigingen leven ongetwijfeld ideeën of lopen al initiatieven om sport nog kansrijker te laten zijn voor iedereen in Assen. Dit is het moment om elkaar te ontmoeten en de ideeën naast elkaar te leggen en krachten te bundelen.

Wilt u als sportclub of organisatie een plek hebben op het netwerkplein stuur een mailtje naar R.Buikema@Assen.nl. Aanmelden voor de netwerkbijeenkomst via www.Assenbeweegt.nl