Sportief het voorjaar in met De10vanAssen

DELEN
Manolito Musters tijdens de TT-Run

Assen – Zondag 2 april 2017 is het weer tijd voor de De10vanAssen.Een gezellige loop voor de recreant of wedstrijdloper, met als doel het plezier in het hardlopen en het genieten van een prachtig verhard parcours door het Asserbos. Met enige trots presenteren we deze dag onze nieuwe hoofdsponsor.

Scholencompetitie/ Kidsrun
De10vanAssen is alweer de 4e wedstrijd van de Scholencompetitie van AssenRuns. Alle kinderen van de basisscholen krijgen de mogelijkheid om op een echte atletiekbaan hun rondje(s) te lopen. Een topconditie is echt niet nodig en dat je nog niet eerder hebt meegedaan met de scholencompetitie maakt niet uit. Het is alleen al erg leuk dat je mee doet!

De kinderen van de groepen 1 en 2 lopen één rondje van 400 meter over de atletiekbaan. De kinderen van groep 3, 4 en 5 lopen twee rondjes en de hoogste groepen van de basisschool lopen drie ronden. Uiteraard is er voor iedere deelnemer een speciale herinnering.

Op dit moment staat CJBS De Kloostertuin op de eerste plaats. Welke scholen gaan de uitdaging aan om de eerste plek te veroveren?
De scholencompetitie start om 14:00 uur.

De10vanAssen
Na de scholencompetitie is de start van de tien en de vijf kilometer. Er is weer een prachtig verhard parcours van vijf kilometer uitgezet. Het parcours start op de atletiekbaan en gaat via het Asserbos weer terug naar de atletiekbaan van AAC’61. Er zijn prijzen voor zowel de vijf als de tien kilometer, dames en heren. Daarnaast krijgt iedereen een speciale herinnering van de nieuwe hoofdsponsor! De tien kilometer start om 15:00 uur en de vijf kilometer start om 15:10 uur.

De10vanAssen is de eerste wedstrijd van de AssenRuns Competitie. Dit jaar telt de vijf kilometer mee voor het AssenRuns klassement voor zowel de junioren, senioren en de masters.
Inschrijven kan via www.inschrijven.nl of op de dag zelf in de kantine van AAC’61, Achterpad 1 te Assen, tot een half uur voor de start.

Kijk op www.de10vanassen.nl voor meer informatie.