Stand van zaken TT van Assen

DELEN

Stand van zaken TT van Assen

De Dutch TT op TT Circuit Assen is over ruim een week. De aan Assen voorafgaande Grand Prix van Catalunya werd het afgelopen weekend verreden. De Yamaha Factory Racing coureur Jorge Lorenzo schreef die editie op zijn naam. Achter hem werden Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) en teamgenoot Marc Marquez tweede en derde. Valentino Rossi (Yamaha Factory Racing) kwam als vierde over de streep en Stefan Bradl (LCT Honda MotoGP) finishte als vijfde.

Ondanks de winst die Lorenzo in Catalonië pakte, blijft Dani Pedrosa met 123 punten het veld in de tussenstand van het Wereldkampioenschap MotoGP aanvoeren. Lorenzo volgt met 116 punten en Marquez heeft met 93 punten achter zijn naam de derde plaats in de tussenstand. Cal Crutchlow finishte niet in Catalunya waardoor de Brit op 71 punten blijft staan maar daarmee nog goed is voor de vierde plaats in het klassement tot nu toe. De vijfde positie wordt ingenomen door Valentino Rossi (60 punten) met pal achter hem Andrea Dovizioso met 59 punten. Nicky Hayden (45 punten), Stefan Bradl (41 punten), Alvaro Bautista (38 punten) en Aleix Espargaro (36 punten) sluiten de top 10 op de plaatsen 7, 8, 9 en 10.

Jasper Iwema
Jasper Iwema

Aan de hand van de huidige stand in het klassement mag het duidelijk zijn dat de 83e editie van de Dutch TT in Assen een ‘spannende’ wordt. Koploper Pedrosa voelt de hele adem in zijn nek van Lorenzo, die op zijn beurt weer behoorlijk op moet passen voor Marquez. De debutant in de MotoGP heeft dit seizoen al laten zien dat hij weet wat racen op het scherpst van de snede is. Maar ook Valentino Rossi zal alles op alles zetten een podiumplaats in Assen te halen. In het middenveld is het eveneens spannend. Zo geven Dovizioso, Hayden, en Bradl, maar ook Espargaro, Edwards en Smith elkaar geen duimbreed toe.

Stand van zaken TT van Assen – Jasper Iwema

Jasper Iwema uit het Drentse Hooghalen heeft tijdens de Moto3-race in Catalunya geen punten gehaald. De Drent ging sterk van start. Hij wist vanaf de zesentwintigste plaats op de grid meteen tien plaatsen goed te maken. Kort daarop ging het mis. Iwema kwam klem te zitten tussen twee andere coureurs, waardoor het trio onderuit ging. In de tussenstand van het kampioenschap staat Iwema met 6 punten op de 21e plaats.