Start aanleg beweegbare autobrug Industrieweg Assen

DELEN

Aannemer Van Hattum en Blankevoort begint deze week met de aanleg van de beweegbare autobrug aan de Industrieweg – Havenkade.

De aanleg van de brug is onderdeel van het project Blauwe As, het weer bevaarbaar maken van het Kanaal. De aannemer legt niet alleen de brug aan. Bij het werk hoort ook de vernieuwing van de kabels en leidingen rondom de Havenkade en het gedeelte Kanaal noordzijde vanaf de oude brandweer. Tot slot wordt ook het Jan Fabriciusstraat vanaf het complex van de Citadel heringericht. Dit deel is destijds niet meegenomen bij de bouw van de Citadel. Het totale werk duurt ongeveer een jaar. Tijdens het centrum houden we het centrum bereikbaar. Het doorgaande verkeer kan tijdens het werk gebruik maken van een by-pass op de Industrieweg.

Abel Tasmanplein tijdelijk afgesloten ivm aanleg autobrug Industrieweg Assen

Om het verkeer tijdens het werk beter te laten doorstromen wordt op het kruispunt Industrieweg/Abel Tasmanplein een tijdelijke rotonde wordt aangelegd. De aanleg van deze rotonde vindt plaats tussen 24 november en half december. Tijdens de aanleg is het Abel Tasmanplein gestremd. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs het werk oversteken.

Het autoverkeer richting centrum, Veemarktterrein en supermarkt Jumbo wordt via Het Kanaal en de Jan Fabriciusstraat. Let u op de gele borden. De Jumbo is ook bereikbaar via de Nijlandstraat.