Start landelijke campagne Burgernet

DELEN

Start landelijke campagne Burgernet

Vandaag gaat de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) en korpschef Gerard Bouman roepen alle Nederlanders op zich nu aan te melden op www.burgernet.nl. ‘Samen kunnen we Nederland nóg veiliger maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden.’

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

 Meld u aan

’Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties we met succes kunnen afsluiten. Want samen zien we méér,’ vertelt korpschef Bouman.’Op dit moment hebben we in Nederland al 1,25 miljoen Burgernetdeelnemers. Ik wil dat dit aantal flink toeneemt tijdens de campagne, om de wijken nóg veiliger te maken.’ Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar de site van Burgernet om u te registreren.