Start project grondgebruik in de wijk Marsdijk

DELEN

ASSEN – De gemeente Assen maakt een start met het project Grondgebruik. Hiermee wil de gemeente het gebruik van gemeentegrond regelen, zodat duidelijk wordt wat nu van wie is. Inwoners die een stukje gemeentegrond direct grenzend aan hun woonperceel gebruiken, kunnen deze grond tegen een vastgestelde prijs kopen.

Het project start in de wijk Marsdijk en een gedeelte van het buitengebied. Na afronding van het project in deze wijk, naar verwachting rond maart 2016, pakt de gemeente de regeling van het grondgebruik op in de overige wijken.

De start van het project Grondgebruik in de wijk Marsdijk begint met een informatiebijeenkomst op maandag 12 oktober om 19.30 uur in wijkcentrum De Dissel, Kleuvenstee 2-4 (inloop met koffie en thee vanaf 19.15 uur).

Tijdens de bijeenkomst wordt het project Grondgebruik toegelicht en wordt algemene informatie gegeven.

Brief

Na deze informatiebijeenkomst ontvangen betrokken inwoners van de wijk Marsdijk en een gedeelte van het buitengebied een brief waarin meer informatie staat over hun individuele situatie en wat mogelijk is. Deze brieven verstuurt de gemeente gefaseerd, per straat. Vóór 31 december aanstaande hebben de inwoners, die betrokken zijn bij het project, deze brief van de gemeente ontvangen.

Informatie grondgebruik Assen

Meer informatie over dit project is te vinden op de website van de gemeente Assen.