Start tijdelijke voetgangersbrug voor NS Station Assen

DELEN
Start tijdelijke voetgangersbrug voor NS Station Assen

ASSEN – In Assen is vannacht gestart met de bouw van een tijdelijke loopbrug bij het station. De voetgangersbrug zorgt ervoor dat het perron bereikbaar blijft tijdens de vernieuwing van de stationsomgeving.

De gemeente Assen, ProRail en NS hebben de handen ineengeslagen bij de bouw van een nieuw, aantrekkelijk station en goed bereikbaar stationsgebied. De eerste stap is hiervoor al gezet met de herinrichting van de Stationsstraat. De volgende stap wordt het slopen van het huidige stationsgebouw en de inrichting van een tijdelijk station. Om dit tijdelijke station te verbinden met de perrons, plaatst ProRail een voetgangersbrug. Deze wordt uitgerust met liften, zodat de perrons ook tijdens de vernieuwingswerkzaamheden goed bereikbaar blijven.

Start werkzaamheden voetgangersbrug NS Station Assen

In opdracht van ProRail start de aannemer in de nacht van maandag op dinsdag met de werkzaamheden. Het werk gebeurt voornamelijk ‘s nachts of in het weekend omdat er dan geen of minder treinen rijden. Omwonenden kunnen hier mogelijk hinder van ondervinden en zijn hierover per brief geïnformeerd.

De voetgangersbrug wordt naar verwachting eind november op zijn plek gehesen. Daarna start de bouw van het tijdelijk station. Dit station komt vanaf de Stationsstraat gezien rechts van het huidige station, ter hoogte van het busstation.

Meer informatie over het project is te vinden op de website FlorijnAs