Start verkoop vrije bouwkavels Kloosterveste en Witterstraat

DELEN
ASSEN – Vandaag start de gemeente met de verkoop van 18 vrije bouwkavels aan de Zuidergracht en Zuiderkade (Kloosterveste) en 13 aan de Witterstraat (centrum). Op beide locaties is ruimte voor zowel twee-onder-een kap en vrijstaande woningen. Hiermee wordt ingespeeld op de aantrekkende woningmarkt.

Kopers hebben de keuze een vrije kavel te kopen van de gemeente en zelf een huis te laten ontwerpen en bouwen. Vanmiddag gaf wethouder Albert Smit het startschot op Beurs Bouwplan in de TT Hall. Officiële inschrijving voor de kavels vindt plaats in maart.

Kloosterveste

De kavels in Kloosterveste maken onderdeel uit van de nieuwbouwplannen in de buitenring, waar in totaal ruimte is voor ruim 250 nieuwe koop- en huurwoningen. Hiervan zijn ruim 40 reeds gebouwd. De vrije bouwkavels van de gemeente zijn beschikbaar vanaf 193 m² en € 52.544 (2/1 kap) en 276 m² en € 75.141 (vrijstaand).

Witterstraat

Aan de Witterstraat zijn riante bouwkavels met een diepte van 50 meter beschikbaar, direct gelegen aan het Asserbos, vanaf 569 m2 en € 158.353 (2/1 kap) en 996 m2 en € 277.187 (vrijstaand).

Beurs Bouwplan

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie de stand van de gemeente Assen bezoeken op Beurs Bouwplan op donderdag 28, vrijdag 29 of zaterdag 30 januari in de TT Hall. Hier is ook de vernieuwde maquette van Kloosterveste aanwezig.

Inschrijving

Officiële inschrijving start in maart, hiervoor organiseert de gemeente inloopsessies. Men kan zich registreren via Nieuwbouw in Assen om op de hoogte gehouden te worden van de verkoopprocedure.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen