Start werkzaamheden NS station Assen

DELEN
ASSEN – Op maandag 4 januari start de bouw van het tijdelijke station. Het station komt, vanaf de Stationsstraat gezien, rechts van het huidige gebouw, ter hoogte van het busstation. In december heeft ProRail de voetgangersbrug aangelegd die dit tijdelijke station gaat verbinden met het middenperron.

In de eerste twee weken van 2016 worden kabels en leidingen gelegd, waarna vanaf half januari de plaatsing van de units van het tijdelijke stationsgebouw start. Het tijdelijke station opent naar verwachting 15 februari zijn deuren.

Indeling

In het tijdelijke station komen een bloemist, een kiosk, een beheerder van de fietsenstalling en een Informatiepunt Openbaar Vervoer. De kiss en ride-plek voor het ophalen en brengen van reizigers bevindt zich straks aan de voorkant van het tijdelijke station, langs de Overcingellaan. Tussen de Overcingellaan en het tijdelijke station komt een grote fietsenstalling. Fietsen kunnen hier – in tegenstelling tot nu – gratis bewaakt gestald worden.

Sluiting overpad

In verband met werkzaamheden van ProRail wordt vanaf 11 januari het overpad dat links van het huidige station ligt en toegang geeft tot het middenperron, gesloten. Dit betekent dat reizigers tussen 11 januari en 15 februari het perron kunnen bereiken via de perrontunnel in het hoofdgebouw of via de trappen in de Vredeveldse tunnel. Mensen die slecht ter been of rolstoelgebonden zijn, kunnen vanaf 11 januari gebruik maken van de liften van de voetgangersbrug. De trappen van de voetgangersbrug blijven gesloten tot het tijdelijke station open is.

Verwijdering voetgangershellingbaan

Op 4 januari start BAM Infra – aannemer voor de autotunnel – met het verwijderen van de voetgangershellingbaan van de Vredeveldsetunnel aan de Oosterparallelweg. Ook leggen zij hier een technische ruimte aan. De fietsenstalling naast de hellingbaan is afgesloten, de stalling bij de Oosterparallelweg aan de andere kant van de Vredeveldsetunnel blijft wel open. Ook de voetgangerstrap in de tunnel vanaf Assen-Oost blijft tijdens alle werkzaamheden altijd toegankelijk.

Stationsstraat opnieuw afgesloten

Vanaf begin januari is de Stationsstraat opnieuw afgesloten en start de aanleg van het tweede deel van de straat (tussen Werkplein Baanzicht en de Overcingellaan). Het eerste deel is in november aangelegd. De straat was tijdelijk open om de binnenstad goed bereikbaar te houden tijdens de feestmaanden. Naar verwachting is het werk eind maart klaar en is de straat vanaf dan weer open voor al het verkeer.

Planning

Direct na de opening van het tijdelijke station start de sloop van het huidige station. Eind 2016 wordt begonnen met de bouw van het nieuwe station dat naar verwachting in 2018 zijn deuren opent. De aanleg van de autotunnel start in april 2016 en duurt tot voorjaar 2018.


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen