Start wijkleerbedrijf Assen Oost

DELEN

Start wijkleerbedrijf Assen Oost

Op 20 februari starten WERKpunt!, TerraNext en Mijn Buurt Assen een wijkleerbedrijf in Assen Oost. Het bedrijf is het eerste in Assen en biedt werkzoekenden via een combinatie van werken en leren een kans om duurzaam aan de slag te gaan in het groenonderhoud.

Wethouder Alex Langius geeft om 15.00 uur met de snoeischaar het officiële startsein voor het wijkleerbedrijf. Dit gebeurt bij kinderboerderij Valkenstijn. De initiatiefnemers trakteren bij de start betrokkenen en wijkbewoners op koffie.

Na een kleinschalige start in februari gaan in de loop van dit jaar twee volledige klassen met elk 14 werkzoekenden van start. Zij kunnen dan aan het werk in het project Amelte dat onderdeel is van de Florijn As. Ook kunnen zij in opdracht van corporatie Actium diverse werkzaamheden verrichten. Het gaat dan bijvoorbeeld om tuinonderhoud en het opknappen van schuttingen.

Amelte

Met het project Amelte wil de gemeente de natuur aan de oostkant van de stad beter ontsluiten voor bewoners en recreanten. Paden worden met elkaar verbonden en het landschap opgeknapt door bijvoorbeeld lanen en stroompjes meer herkenbaar te maken.