Stationsstraat Assen tijdelijk open voor verkeer

DELEN

ASSEN – Op vrijdag 13 november gaat aan het eind van de middag de Stationsstraat weer open voor verkeer. Het eerste deel van de straat is dan volgens planning klaar.

Vanaf maandag 16 november wordt het werk voortgezet in de zijstraat van de Stationsstraat, ook wel de ‘oude Stationsstraat’, tot aan de Hendrik de Ruiterstraat. Vanaf begin januari is de Stationsstraat opnieuw gestremd en start de aanleg van het tweede deel (tussen Werkplein Baanzicht en de Overcingellaan). Naar verwachting is de straat dan eind maart weer open.

De werkzaamheden zijn op verzoek van de gemeente zo gepland dat tijdens de drukke feestmaanden het centrum via de Stationsstraat voor al het verkeer goed bereikbaar is. Het busverkeer blijft wel de omleidingsroute volgen totdat de werkzaamheden eind maart zijn afgerond.

Duizenden stenen

In het deel van de Stationsstraat dat al klaar is heeft aannemingsbedrijf Hoornstra 89.758 nieuwe rode stenen gelegd. Daarvoor werd gebruik gemaakt van een speciale machine die de stenen als een rode loper in één keer in de straat legt. Daaronder is 260.000 kilo funderingsmateriaal gestort.