Stationsstraat Assen vandaag weer open voor verkeer

DELEN
ASSEN – Vanaf 16.00 uur is de Stationsstraat weer open voor al het verkeer. Daarmee is de herinrichting van de straat, die in oktober 2015 begon, binnen de planning afgerond.

De straat heeft met de karakteristieke rode stenen dezelfde uitstraling gekregen als de Singels en vormt straks de rode loper vanaf het nieuwe stationsplein naar de binnenstad.

Stationsstraat Assen

De werkzaamheden moesten voor 1 april zijn afgerond, omdat de Stationsstraat onderdeel is van de omleidingsroute die is ingesteld voor de afsluiting van de Overcingellaan. Het noordelijke deel van de Overcingellaan gaat vanaf 1 april dicht vanwege de start van de aanleg van de autotunnel.

Overcingeltunnel

De circa 170 meter lange autotunnel wordt door BAM onder de Overcinggellaan aangelegd. De tunnel zorgt ervoor dat doorgaand verkeer vanaf april 2018 onder het stationsgebied door geleid wordt. Daarmee wordt het stationsplein een autoluw gebied, waarin voetgangers en fietsers ruimte krijgen en als vanzelf richting het centrum worden geleid.

Fases

Om te zorgen dat het centrum bereikbaar blijft, bouwt BAM de Overcingeltunnel in fases. In april 2016 wordt gestart met het noordelijke deel van de tunnel (vanaf het dek over de Roldertunnel) tot en met het kantoor van Alescon). Wanneer dit deel klaar is, wordt vanaf april 2017 het zuidelijke deel van de tunnel gebouwd (langs het landgoed Overcingel tot de ABN-AMRO). Tijdens deze werkzaamheden blijft de Stationsstraat open voor verkeer. Als alles volgens planning verloopt kunnen in april 2018 de eerste auto’s door de tunnel rijden.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden aan het noordelijke deel van tunnel leiden we het lokale verkeer (Centrum en Assen-Oost) om via de route Abel Tasmanplein – Rolderstraat – Javastraat – Oostersingel – Stationsstraat. Doorgaand verkeer naar het Stadsbedrijvenpark en Marsdijk en de kantorenparken Mandemaat en Schepersmaat, wordt omgeleid via de Europaweg en de A28.

Fietsers worden omgeleid via de route Abel Tasmanplein – Julianastraat – Prins Hendrikstraat – Stationsstraat. Fietsers die voorheen gebruikmaakten van de Vredeveldsetunnel worden omgeleid via de Wouwstraat – Leliestraat – Spoorstraat. Ook kunnen ze gebruikmaken van het fietspad in de Roldertunnel.

Alle informatie over omleidingen is ook te vinden op slimbereikbaar.assen.nl


2Divorce Assen


Bowlen in Assen