Stef Bos aanwezig bij 4 mei herdenking in Westerbork

DELEN

Assen – Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork brengt Stef Bos een eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het monument is gelegen op het terrein van Kamp Westerbork bij Hooghalen.

Stef Bos
Stef Bos (1961) is zanger en liedjesschrijver. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend met zijn nummer Papa. Behalve in het Nederlands, zingt en schrijft hij ook nummers in het Afrikaans. Stef Bos verzorgt tijdens dodenherdenking 2019 op het kampterrein van Kamp Westerbork de muzikale bijdrage. Daarnaast spelen overlevenden, nabestaanden en jongeren een belangrijke rol in het herdenkingsprogramma.

Foto: M. Babtist

‘Eerbetoon’
Stef Bos: ‘Ik kom naar Westerbork op 4 mei om stil te staan, om stil te zijn en om te zingen. Als eerbetoon aan hen die in de maalstroom van waanzin niet het leven hebben gehad wat ik kon leiden’. Stef Bos schreef speciaal voor kamp Westerbork een nummer dat hij ten gehore zal brengen op 4 mei.

Herdenking
De dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork begint op 4 mei 2019 om 19.00 uur met een Stille Tocht en is voor iedereen vrij toegankelijk. Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt iedereen van harte uit om de herdenking bij te wonen.

Foto: M. Babtist