Steun de Gaul! TeamUp tour

DELEN

Assen – War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Warchild helpt kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. Dat doen zij ver weg, maar óók dicht bij huis. Het programma dat Warchild heeft ontwikkeld en uitvoert voor oorlogskinderen in Nederland heet TeamUP.

Burgemeester Marco Out zamelt geld in voor dit goede doel. Tevens maakte hij bekend dat hij ook zelf de Gaul! TeamUp Tour zal gaan fietsen, zoals te lezen valt op zijn Facebookpagina:

“Als burgemeester van Assen heeft het onderwerp Vluchtelingen met regelmaat op en in mijn agenda gestaan.

Van 12 t/m 14 mei 2017 ga ik het op een andere manier ervaren!
Met Gaul! Cycling for War Child fiets ik de Gaul! TeamUP Tour langs plekken waar War Child, met Unicef & Save the Children, het TeamUp programma draait en zamel ik geld in voor dit goede doel van War Child Holland.

Wat is Team Up?
‘TeamUp’ is een project dat gevluchte kinderen recreatieve activiteiten zoals sport, spel en dans biedt. Alle activiteiten hebben een dieperliggend doel en vinden plaats op vaste tijdstippen in de week. Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken. Ze leren om vrienden te maken en om volwassenen te vertrouwen. Zo kunnen kinderen zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.

Kinderen zijn veerkrachtig. Met de juiste support zijn ze in staat om enigszins de draad weer op te pakken. Er zijn ook kinderen die extra hulp nodig hebben. In de activiteiten wordt dat gesignaleerd en vervolgens voor de juiste hulp gezorgd. Zo verkleint de kans dat kinderen psycho-sociale problemen ontwikkelen.
Momenteel draait het project op acht opvanglocaties: in Ter Apel, Overberg, Sweikhuizen, Amsterdam, Tilburg, Heerhugowaard, Alkmaar en Maastricht.

Wat ga ik doen?
3 etappes van +/- 200km fietsen:
1. Sweikhuizen – Overberg/Amerongen (via Tilburg)
2. Amerongen – Ter Apel (benefietconcert)
3. Ter Apel – Amsterdam (finish bij War Child)

Wat kunt u doen?
Een financiële bijdrage leveren aan dit goede doel!
Helpt u mee?”

Doneer en steun hiermee de Gaul! TeamUp Tour voor War Child.

Foto: M. Babtist