Stichting Happy Smile actief tijdens de WK Superbike

DELEN

ASSEN -Tijdens het WK Superbike evenement op het TT Circuit van Assen is ook Stichting Happy Smile actief. Een groep van ruim 15 vrijwilligers zet zich in om gezinnen met een ziek kind of een kind met een beperking een onbezorgde dag of weekend te laten beleven als VIP-gast op circuits in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België.

Man van het eerste uur is Hein van Batenburg. Vol passie verteld hij over de activiteiten van de stichting, maar bovenal over de twee mensen die de activiteiten van de stichting mogelijk maken, Geert en Aafje Prins uit Emmen. ,,Met onze stichting bezorgen we gezinnen een super dag hier op het circuit, een dag waarin ze even hun ziekte kunnen vergeten. Dit doen we met hulp van spontane donaties, maar vooral dankzij Geert en Aafje die met veel toewijding en zonder rem privétijd- en geld spenderen om dit alles mogelijk te maken”, aldus van Batenburg.

Eerst rang

Dit weekend ontvangen ze op zaterdag 30 personen en op zondag 12 gezinnen tijdens de WK Superbike races ,,We hebben een prachtige dubbele VIP box ter beschikking hier op het circuit. Onze gasten zal het aan niets ontbreken, we halen ze op en brengen ze weer weg, geven rondleidingen over de paddock en  top coureurs waaronder Michael van der Mark komen naar onze box om de gezinnen bij te praten over de races, staan open voor een foto of een handtekening”.

Van Batenburg verteld met passie, verheven en geëmotioneerd ,, Tuurlijk doet het je wat al die kinderen met hun ouders zo te zien. Ernstig zieke kinderen, maar ook gehandicapten, dialysepatiënten nodigen we uit op één van onze Happy Smile dagen om onze gast te zijn. Zij zitten bij ons eerste rang. Van de hele dag maakt onze fotograaf Rico Koemans een beeldverslag. Een paar weken na zo’n dag wordt een dvd toegestuurd met foto’s om de geweldige herinneringen te bewaren”.

Lintje

Happy Smile doet dit op tal van evenementen op het TT Circuit waaronder bijvoorbeeld de Dutch TT, British Superbike, GAMMA Racing Day, Race of the Champions, Truckstar Festival en dit weekend de WK Superbike. ,,Elke dag geniet ik daarvan, dat je dit als mens mag doen, mag beleven, mag meemaken. Dat Geert en Aafje deze gezinnen en ons zoveel laat beleven samen, je die blije gezichten ziet, de vreugde…dat kun je niet bevatten. Dat is iets waar ik elke dag dankbaar voor ben. Deze mensen verdienen een lintje”.

Meer informatie over Stichting Happy Smile! Klik hier!

Foto © Nieuws in Assen (Hein van Batenburg en Rico Koemans).