Stichting Happy Smile heeft mij geïnspireerd om te gaan racen

DELEN
ASSEN – Tijdens het tweede weekend van april luiden de Landelijke Motordagen traditioneel het nieuwe motorseizoen in.  Een week later barst op het TT Circuit van Assen het motorsportseizoen los met het 25ste WK Superbike evenement.

Dit betekent voor Stichting Happy Smile dat de deuren weer wijd geopend kunnen worden om de eerste gasten te ontvangen in de Happy Smile VIP box op het TT Circuit. Dit laatste is overigens niet onopgemerkt gebleven, want het hele weekend is volgeboekt met gezinnen die een ziek kind of een kind hebben met een beperking. Happy Smile laat deze gezinnen een onbezorgde dag beleven als VIP-gast.

Onder de genodigden de 16-jarige Melvin Timmer die met veel passie alle motorsport impulsen tot zich neemt vanuit de VIP box van Happy Smile. Melvin is al meerdere keren uitgenodigd om aanwezig te zijn als VIP-gast samen met zijn ouders en zusje. De eerste keer is alweer vier jaar geleden en wat er toen gebeurde heeft zijn leventje compleet veranderd.

Melvin speelde enkele jaren geleden nog op hoog niveau bowling. Hij zat zelfs in de Nederlandse jeugdselectie. Echter eenmaal op het TT Circuit aangekomen en kennis te hebben gemaakt met de motorsport veranderden zijn interesse 180 graden. “Happy Smile heeft mij geïnspireerd om te gaan racen”, zo laat Melvin weten. Dus besloot Melvin de bowlingbal aan de wilgen te hangen en het materiaal te verkopen op Marktplaats. Van de opbrengst en wat spaarcenten kocht Melvin een heuse minibike en stortte zich vol overgave in de snelheidssport op twee wielen.

“Ik hoop door mijn training met de minibike ooit het hoogte niveau te behalen in de motorsport, namelijk als mijn grootste idool: Valentino Rossi”, zegt Melvin zelfverzekerd. De MotoGP coureur in spé heeft zelfs zijn hulphond Rossi genoemd, maar naast de Italiaanse coureur heeft Melvin nog een idool en dat is Markus Reiterberger. Deze Duitse motorcoureur komt dit jaar voor het eerst uit in de WK Superbike voor het Althea BMW Racing Team en staat momenteel op de negende plaats met veertig kampioenspunten. Speciaal voor Happy Smile maakte de 22-jarige Duitser zaterdagmiddag tijd om in de VIP box aanwezig te zijn voor een kort interview en om vragen te beantwoorden van de aanwezige genodigden van Stichting Happy Smile, maar ook om zijn ‘grootste fan’ Melvin wederom de hand te schudden “Ik heb Markus al meerdere malen ontmoet. Vorig jaar, toen hij IDM kampioen werd hier in Assen, ben ik hem intensief gaan volgen, maar ik schrijf ook met hem en we sturen elkaar Facebook berichten”, aldus Melvin.

Markus knikt instemmend en geeft voordat hij de VIP box verlaat Melvin een collegiale hand in de vorm van een zogeheten ‘boks’. Snel nog even een groepsfoto met de WK Superbike coureur, een ‘vette’ handtekening en met een grote ‘happy smile’ terug aan tafel in de VIP box om nog een paar uurtjes te genieten van de VIP status die overigens alle kinderen genieten tijdens dit ‘verwenweekend’ in Assen.

Melvin heeft zichtbaar genoten, net als alle andere genodigden die met vele mooie herinneringen de thuisreis aanvangen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen