Stichting Manege Vrienden ontvangt donatie van Specsavers Assen

DELEN
ASSEN – Stichting Manege Vrienden heeft van Specsavers Assen een cheque ter waarde van €3.274,30 ontvangen. De stichting biedt ruiters met een beperking de gelegenheid om te paardrijden. Daarnaast worden er verschillende ruiterkampweken en –weekenden georganiseerd.

Cheque voor Stichting Manege Vrienden

Stichting Specsavers Steunt doneert jaarlijks een geldbedrag dat in de winkels bij elkaar wordt gespaard aan lokale goede doelen. In 2015 is Stichting Manege Vrienden via een online verkiezing verkozen tot het initiatief dat het bedrag dubbel en dwars verdiend heeft.

Erwin Valk, retailpartner Specsavers Assen: “Na een hartelijk ontvangst en een uitgebreide rondleiding, hebben we de cheque overhandigd aan Charlotte en haar paard Moonlight. Het bestuur en de Vrienden van de Manege waren ontzettend blij. Met dit bedrag konden we meteen twee paarden voor drie jaar adopteren!”

Over Stichting Specsavers Steunt

De stichting van Specsavers is in 2010 in het leven geroepen om vanuit de inmiddels 119 winkels actief betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Alle winkels dragen financieel een steentje bij: per verkocht montuur of hoortoestel wordt een vast bedrag gedoneerd aan Stichting Specsavers Steunt, die op haar beurt het gespaarde bedrag aan het einde van het spaarjaar overhandigt aan de lokale doelen in het hele land.

Sinds de oprichting heeft Stichting Specsavers Steunt al ruim 1100 lokale stichtingen en verenigingen financieel een zet in de rug kunnen geven. In totaal is er al bijna 2 miljoen euro gedoneerd. Julie Perkins, dochter van Specsavers oprichters Doug & Mary Perkins, is vanaf het eerste moment persoonlijk betrokken bij de activiteiten: “De afgelopen jaren zijn voor veel mensen financieel zwaar geweest, en lokale organisaties die het vooral van donaties moet hebben, merken dit vaak als een van de eersten. Met onze winkels hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te weten wat er leeft op lokaal niveau en waar mogelijk een helpende hand te bieden. Tevens sluit deze lokale betrokkenheid naadloos aan op de waarden die we als familiebedrijf willen uitdragen. Terugkijkend op vijf jaar Stichting Specsavers Steunt hebben we prachtige dingen weten te realiseren. Daar zijn we ontzettend trots op!”


2Divorce Assen


Bowlen in Assen