Stichting TT Museum Assen blij met gulle giften

DELEN

ASSEN – Het tijdelijke depot van het TT Museum aan de Alteveerstraat vult zich meer en meer met unieke items over de legendarisch TT races. Nu al is te zien een groot deel van de collectie van verzamelaar Bertus Streutker.

De Assenaar gaat emigreren en heeft zijn uitgebreide collectie, die hij in de afgelopen jaren heeft verzameld, begin oktober grotendeels overgedragen aan het TT Museum.

Daarbij gaat het om een grote hoeveelheid foto’s, borden met namen van bochten van het circuit, Caltex-pijlen, Chevron-pijlen en borden met daarop verschillende klassen uit vroeger jaren. Bijzonder in de collectie is een apparaat waarmee vroeger warme koffie op de tribune en taluds werd geschonken.

Het ‘museum’ beschikt sinds kort ook over een unieke houten motor. De zeer gedetailleerde houten motor is aangeboden door de familie van wijlen Chris Bekkenkamp. Een motorman in hart en nieren en zelf vele takken van motorsport heeft bedreven.

TT Museum conservator Joost van Linge is blij met alle spontane giften. “We hebben net nog een mooi object erbij gekregen in de vorm van een soort ‘ganzenbordspel’ met tinnen motortjes”. Ook toont hij met trots een display van Lucky Strike waarop vermoedelijk het legendarische zijspanduo Streuer en Schnieders staan afgebeeld. “Deze stond te koop op het internet. Echter na wat belwerk hebben we hem geschonken gekregen”.

Financiële bijdrage Rabobank

Afgelopen maandag heeft Stichting TT Museum een prachtige bijdrage ontvangen vanuit de Rabobank Clubkascampagne. Leden van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe konden stemmen op hun favoriete club of instelling, die dan een deel van de winst van de Rabobank naar de kas van de club of instelling konden laten vloeien. Hoe meer stemmen op een vereniging of stichting uitgebracht werden, des te hoger de financiële bijdrage.

Stichting TT Museum kreeg te horen dat er een bedrag van ruim 700 euro toegekend was. Bestuur en vrijwilligers zijn de leden van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe natuurlijk enorm dankbaar voor deze bijdrage. Het is weer een stap verder in de realisatie van een definitief TT Museum in Assen.

Word Vriend of sponsor van het TT Museum

Ook jij kunt het TT Museum financieel in het zadel helpen. Word Vriend of sponsor. Kijk daarvoor op de website www.ttmuseum.nl