Nieuwe naam Voedselbank ‘Stichting Voedselbank Hart van Drenthe’

DELEN

ASSEN – De Stichting Voedselbank Midden-Drenthe verandert per 30 november 2016 van naam. De nieuwe naam luidt: “Stichting Voedselbank Hart van Drenthe”.

Met deze nieuwe naam hoopt het bestuur meer recht te doen aan het gebied waarbinnen de voedselbank opereert. Al vele jaren wordt er voedsel verstrekt in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo. Dat heeft ertoe geleid om een naam te kiezen die recht doet aan het gebied waarbinnen wij actief zijn.

Naast deze naamsverandering is de Voedselbank ook bezig het predicaat “groen” te verkrijgen. Hiermee wordt gegarandeerd dat de vrijwilligers binnen de Voedselbank op een wettelijk verantwoorde wijze omgaan met de voedselveiligheid. Er zijn landelijk 164 voedselbanken die ondertussen bijna allemaal een dergelijk certificaat hebben gekregen na een controle. Het heeft bij onze Voedselbank veel tijd geduurd omdat wij in Assen eerst andere huisvesting moesten vinden.

Door de gemeente Assen is ons eind vorig jaar het souterrain van de voormalige Provinciale Bibliotheek aan de Brunelstraat 77 aangeboden. In juni van dit jaar zijn wij hierin getrokken en is er ondertussen door vele vrijwilligers keihard gewerkt om de Voedselbank gebruiksklaar te maken. Dat betekent o.a. dat de vestiging is Assen nu over een professionele koel- en diepvries installatie beschikt. Dit alles is mogelijk gemaakt door giften van het Oranjefonds, de Vereniging van Voedselbanken en de Lions uit Assen. Zonder de geldelijke ondersteuning van deze donateurs zouden wij niet zo snel weer actief zijn geweest.

Wij zijn wij trots op onze vrijwilligers en de nieuwe vestiging in Assen. Wij gaan deze, nu het allemaal klaar is, dan ook met een officieel maar bescheiden tintje openen op woensdag 30 november aanstaande.

Mensen in de boven genoemde gemeenten, die het op dit moment zwaar hebben en nauwelijks rond kunnen komen, kunnen onder bepaalde voorwaarde, een beroep doen op de Voedselbank. Zij kunnen contact opnemen of langs komen bij één van onze uitgiftepunten.