Stichting Vrienden TT Circuit Assen geeft tegengas

DELEN

Stichting Vrienden TT Circuit Assen geeft tegengas

De stad Assen dankt haar bekendheid in grote mate aan het TT Circuit, het racecircuit waarop jaarlijks vele motor- en autoraces worden verreden. De meest bekende motorrace is de Dutch TT, de wedstrijd van het jaar. Een evenement dat door vele tienduizenden motorsportliefhebbers wordt gekoesterd. Net als het TT Circuit zelf.

De wereldberoemde racebaan, die de fraaie bijnaam “Kathedraal van de Motorsport” heeft gekregen, is belangrijk. Niet alleen voor de motor- en autosport, ook voor Assen en de provincie Drenthe. In sportief opzicht, maar ook economisch. Deze (top)sportaccommodatie moet gekoesterd worden en dat beseffen velen. Hoewel er een groep mensen is, die vindt dat Assen het circuit beter kwijt dan rijk kan zijn, is een veel grotere groep van mening dat het TT Circuit Assen volop gesteund moet worden.

Daarvoor is enige jaren geleden, in 2008, de Stichting Vrienden TT Circuit Assen opgericht, zodat er op faire wijze “tegengas” geboden kan worden. Deze stichting wil de spreekbuis zijn voor iedereen die het circuit een warm hart toedraagt.

De Stichting Vrienden TT Circuit Assen weet zich gesteund door enkele bijzondere prominenten, de ambassadeurs van de stichting. Bekende amabassadeurs zijn onder anderen Egbert Streuer (drievoudig wereldkampioen zijspanracesn), Wil Hartog (meervoudig Grand Prix winnaar en winnaar van de Dutch TT), Rintje Ritsma (meervoudig wereldkampioen schaatsen en tevens auto- en motorcoureur) en Wim van den Camp (Europarlementariër en fervent motorrijder).

Zaterdag 12 oktober Vriendendag TT Circuit

Ieder jaar houdt de Stichting Vrienden TT Circuit een zogenaamde Vriendendag. Vanzelfsprekend wordt deze gehouden op het wereldberoemde TT Circuit. Dit jaar staat de Vriendendag gepland op zaterdag 12 oktober. Net als voorgaande jaren wordt gezorgd voor een aantrekkelijk programma, zodat de vrienden een interessante dag voorgeschoteld krijgen.

De Stichting Vrienden TT Circuit, die bijna 5000 vrienden telt, wil opstomen naar 10.000 vrienden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden om gratis lid van de stichting te worden. Met dat lidmaatschap ondersteunen zij de doelstelling van de stichting. Aanmelden is gratis (ofschoon vrijwillige donaties altijd welkom zijn) en kan via de website VriendenTT.nl