Provider Stipte niet altijd stipt bij aansluiting glasvezel Midden Drenthe

DELEN

Assen – De aanleg van het glasvezelnetwerk in Midden Drenthe verloopt niet zonder problemen. Ook de uiteindelijke aansluiting thuis, via het netwerk van o.a. provider Stipte, laat te wensen over. Klanten zitten, ondanks toezeggingen, zonder internet, telefoon en televisie.

Sterk Midden Drenthe
Sterk Midden Drenthe wil een snel internet verzorgen voor het buitengebied van de gemeente Midden Drenthe. Men heeft een coöperatie opgericht, die “een behoefte onder deze leden behartigt en hier invulling aan geeft”. Voor particulieren worden de diensten op het netwerk verzorgd door een drietal providers, Trined, Stipte en Fiber. Ondernemers kunnen kiezen uit een zakelijk abonnement van Trined of WeServe.

Installatie garantie
Via de website Sterk Midden Drenthe wordt gesteld dat klanten 100% installatie garantie krijgen.

“Ongeveer een week voor de overstapdatum krijgt u of een doe-het-zelf-pakket thuisgestuurd of een monteur over de vloer om uw aansluiting te realiseren. De monteur heeft het uiteraard zo gepiept, maar ook met een doe-het-zelf-pakket is het niet moeilijk om de benodigde apparatuur te monteren en aan te sluiten. En komt u er echt niet uit, dan kan de helpdesk van uw provider (op afstand) of een ambassadeur uit uw dorp altijd een handje helpen. De providers bieden 100% installatie garantie.
Oftewel, installeren lukt altijd. Heeft uzelf of de monteur de aansluiting verzorgd, dan is de glasvezelverbinding in huis een feit! Het glasvezelmodem gaat nu zelf verbinding maken met de belichter en aansluitend met de provider. Als deze verbinding is opgebouwd kan de provider het door u gekozen pakket van internet, televisie en/of telefonie bij u thuis aanleveren en is uw verbinding actief.”

Geen internet
En nu juist bij het opbouwen van de verbinding gaat er blijkbaar regelmatig een en ander mis. Karin Vink uit Bovensmilde is één van de klanten die al voor de derde dag zonder internet, telefoon en televisie zit. De monteur van Stipte zou afgelopen donderdag tussen 8:00 – 12:00 uur haar glasvezelaansluiting komen installeren. Karin nam die dag vrij en om 8:00 uur was alles gereed voor de monteur, die echter eventjes op zich liet wachten. Rond 12:30 uur pakte ze telefoon en probeerde de helpdesk van Stipte te bellen, met de vraag of de monteur nog langs zou komen. Uiteindelijk had ze rond 13:30 uur contact met Stipte en tegelijkertijd kwam de monteur aanrijden.

Haast
Karin: “De monteur had veel haast, want hij moest nu zijn tijd inhalen. De afspraak met Stipte was, dat de monteur pas weg zou gaan als alles (telefoon, tv en internet) zou werken. De monteur heeft het modem opgehangen en het tv-kastje gemonteerd. Niets werkte. De monteur zei dat het wel in orde zou komen. Anders maar even de helpdesk van Stipte bellen. De monteur is weg gegaan en heeft ons met niets achtergelaten.”

Derde dag zonder internet
Nu op zaterdagochtend heeft Karin nog steeds geen werkende internetverbinding. Ze heeft de afgelopen dagen al diverse keren geprobeerd om Stipte te bellen, zonder succes. “Tot op heden hebben wij nog geen telefoon, tv of internet. Vrijdagochtend om 09.01 uur stond ik als 9e in de wachtrij van de helpdesk van Stipte. Alles moet nu via mijn mobiel, wat heel veel belminuten en Mb’s kost. Ben heel benieuwd hoe lang dit gaat duren.”, klinkt ze verdrietig.

Extra onkosten
Vrijdag heeft ze ook contact gezocht met Sterk Midden Drenthe. Zij kwamen direct in actie, maar ook zij konden de ellende niet oplossen, aldus Karin. “Het probleem schijnt in de router te zitten en dat moet een monteur van Stipte doen. Ben gisterenmiddag 1 uur bezig geweest om de helpdesk van Stipte te pakken te krijgen, maar is niet gelukt. Ook op chatberichten reageren ze niet. Ik heb vanochtend de KPN gebeld en heb mijn oude internetabonnement nog met extra 2 maanden verlengd zodat we nu internet/WiFi hebben. Ik ga om 10.00 uur weer proberen om Stipte te bellen. Heb daarvoor een extra belbundel moeten kopen.Duur geintje dat glasvezel …”

Inmiddels hoorden wij dat Stipte op zaterdagochtend een ticket heeft aangemaakt voor de technische dienst. Er zou een monteur langskomen. Karin: “Wanneer? Goeie vraag!”

Meerdere verhalen
Het verhaal van Karin Vink staat niet op zichzelf. Er hebben ons meerdere verhalen bereikt van klanten die zonder aansluiting zitten. Ze worden door Stipte van het kastje naar de muur gestuurd of krijgen helemaal geen contact met de provider. En dat terwijl er op de website van Stipte te lezen valt:

Stipte werkt alleen met eigen mensen en niet met callcenters. Zo zorgen we er voor dat de lijnen letterlijk kort blijven en dat we al uw mogelijke vragen persoonlijk kunnen beantwoorden en oplossen. Uw aansluiting zal dan ook met de grootste zorg en service worden opgeleverd.”

Dat Stipte de aansluiting met de grootste zorg en service oplevert blijkt dus niet uit het verhaal van Karin Vink en diverse andere mensen. Het wordt tijd dat Stipte de glasvezel stipt aansluit, volgens afspraak en belofte, met hopelijk een compensatie voor de extra onkosten die klanten hebben gemaakt.

Wordt vervolgd !

Update 2 februari 2018:
Na een aantal dagen wist Stipte de internetaansluiting bij de familie Vink in Bovensmilde te herstellen. Het gezin kon uiteindelijk, na een aantal dagen zonder verbinding, gebruik maken van internet, televisie en telefoon. Totdat men merkte dat het HBO-pakket niet actief was.

Karin Vink: “Toen wij een abonnement met Stipte afsloten kregen wij een folder waarin stond dat in hun all-in TV-pakket de zender HBO inbegrepen was. Dat was voor ons de reden om voor Stipte te kiezen, ondanks hun hoogste abonnementsprijs. Je raadt het al: sinds 1 januari 2017 zendt HBO niet meer uit in Nederland. Daarvoor in de plaats heeft Stipte Filmnet gekozen. Klein detail: daar moet je extra voor betalen. Ik snap het niet meer … “.
Woensdag 31 januari zat het gezin wederom zonder internet, televisie en telefoon. Nadat alles weer werkte merkte het gezin dat hun vaste telefoon thuis was doorgeschakeld naar een ander gezin in Hoogersmilde. Men is nu alleen mobiel bereikbaar. Tevens is de ontvangst van de televisiebeelden niet goed. ‘s Avonds tussen 20:00 en 21:00 uur staat het beeld vaak stil.

Overstappen naar een andere provider is niet mogelijk. Het gezin is lid geworden van de Coöperatie, die de glasvezel financiert. Men zit er minimaal een jaar aan vast.

De klacht van de familie Vink staat niet op zichzelf. Ook andere klanten hebben klachten. Televisiebeelden staan stil of er is ‘sneeuw’ op de tv. Ook is er uitval van de internetverbinding.

Men wil wel graag overstappen … maar hoe ?

Wordt wederom vervolgd !