Straatmuzikant Mr. Tambourine Man luistert koopavond op bij VVV

DELEN

Assen – Straatmuzikant Mr. Tambourine Man komt vrijdag 20 juli de koopavond opluisteren met een optreden aan de Marktstraat ter hoogte van de VVV en kerkelijk informatiepunt Mooi Verhaal. Gewapend met gitaar, mondharmonica en een tamboerijn op zijn hoed speelt dominee en straatmuzikant Gerard Rinsma, alias Mr Tambourine Man, samen met een paar muziekvrienden jaren 60 en 70 hits om geld in te zamelen voor straatkinderen in Rio de Janeiro.

Het optreden van Mr Tambourine Man is een initiatief van Mooi Verhaal van stadspredikant Bert Altena: “Muziek brengt vrolijkheid in de stad en de opbrengst is ook nog voor een goed doel. Twee vliegen in één klap!”

Dominee én straatmuzikant
Geïnspireerd door een oude straatmuzikant besloot Rinsma om zelf ook de straat op te gaan. Eerst enkel tijdens vakanties ver weg in het buitenland. Later, toen zijn zelfvertrouwen was gegroeid, ook in Nederland. “Mijn vader was een zakenman en behoorlijk rijk. Toen ik werd geboren was m’n bedje al gespreid als toekomstig compagnon in een succesvol bedrijf.” Maar Rinsma koos een andere weg. Hij werd dominee, én straatmuzikant.

“Help mij leven”
Als straatmuzikant zamelt Rinsma geld in voor straatkinderen in Brazilië. “Ik heb het geld zelf niet nodig. Omdat ik toch wel waardering wil voor mijn optredens, kwam ik op het idee om er een goed doel aan te koppelen. Dat werd ‘Help mij leven’, een organisatie die zich inzet voor de straatkinderen van Rio de Janeiro. Ik heb de oprichter persoonlijk leren kennen en heb enorm veel respect voor zijn werk. Ik vind het mooi ook om te zien dat mensen ons heel bewust geld geven. We hebben altijd een grote poster bij ons en daarop kunnen de mensen lezen waar het geld naar toe gaat.

Het straatoptreden van Mr Tambourine Man voor de VVV aan de Marktstraat begint vrijdag 20 juli om 18:00 uur.