Strijd om Nederlandse titels Duathlon in Assen

DELEN

ASSEN – Het Nederlands Kampioenschap Duathlon voor de verschillenden afstanden en leeftijdscategorieën wordt zaterdag 31 oktober in Assen afgewerkt. Twee jaar geleden stond de duathlon voor het eerst op het programma tijdens de dag van de Wintertriathlon en ook verleden jaar was dat het geval.

De organisatie in Assen zal dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar het NK organiseren. Het is tevens de laatste maal, want met het verdwijnen van de Wintertriathlon Assen, stopt de huidige organisatie ook met het op poten zetten van de duathlon in de Drentse hoofdstad.

In de afgelopen 31 jaar hebben de medewerkers van de Stichting Wintertriathlon Assen al vele malen het Nederlands Kampioenschap voor de Wintertriathlon mogen organiseren en die evenementen verliepen altijd vlekkeloos. Reden voor de Nederlandse Triathlon Bond NTB, drie jaren geleden, de Asser organisatie ook de organisatie van het NK Duathlon toe te bedelen.

Dat Nederlands Kampioenschap staat gepland in de middaguren van zaterdag 31 oktober. Deelnemers aan de kwart duathlon moeten 10 kilometer lopen, 40 km fietsen en tot slot 5 km lopen. Start en finish zijn op dezelfde locatie als die van de Wintertriathlon, het sportpark Het Stadsbroek. Ook voor de andere afstanden, die voor de mini’s en de sprint, is het predicaat NK van toepassing. De mini dienen de volgende afstanden te voltooien: 2,5 km lopen, 10 km fietsen en 1,25 km lopen; de sprint (en Asser Duathlon): 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen.

Kampioenschap scholenteams

Ook dit jaar organiseert de Stichting Wintertriathlon Assen de Jeugd-wintertriathlon. Deze wordt gehouden op vrijdag 30 oktober. Alle scholieren tot en met 13 jaar kunnen hieraan deelnemen. De afstanden zijn zodanig gekozen dat iedereen mee kan doen. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën en iedere categorie heeft een eigen afstand.

Daarnaast is er het Open Drents Kampioenschap trio wintertriathlon voor onderwijs tot en met de brugklas. Leerlingen in de leeftijd van 12 en 13 jaar kunnen gezamenlijk deelnemen aan de estafette. Ook kunnen leerlingen zich individueel inschrijven.