Studenten van TT-Instituut Assen lopen stage bij RW Racing GP

DELEN




ASSEN – Zes eerstejaars studenten van de opleiding Motorfietstechniek van het TT-Instituut van het Drenthe College in Assen krijgen van RW Racing GP een kans om mee te draaien bij een Grand Prix.

Door middel van een sollicitatieprocedure konden studenten zichzelf promoten voor deze geweldige kans. Jarno Janssen (teammanager RW Racing GP) en Mark Bouwman (docent TT-Instituut) hebben zes studenten uitgekozen.

De mbo-studenten die deelnemen aan deze stageweek, draaien mee in een echte Grand Prix in de Moto3-klasse. Het doel van deze stage is dat de studenten kunnen kijken hoe het er aan toe gaat in de internationale motorsport op het hoogste niveau. Zij gaan vijf dagen met RW Racing GP op pad naar een aantal races in Europa. De studenten leren door deze week technisch en organisatorisch veel en moeten ook zelf aan de slag.

In Jerez en Le Mans gaan de eerste studenten aan de slag in de pitbox van RW Racing GP. Jeroen Slot en Luke Zwart zijn beide 19 jaar oud. Zij vielen op door hun enthousiaste sollicitatie en passie voor de motorsport. Jeroen ziet deze stageweek als een unieke kans en vindt dat je dit met beide handen moet aanpakken. Voor de toekomst kan dit een mooie kruiwagen zijn om verder te komen in de motorsporttechniek. Luke vertelt dat er door zijn omgeving verbaasd en erg enthousiast werd gereageerd: ‘Geweldig dat je met een Moto3-team mee mag vanuit je opleiding bij TT-Instituut’.

Luke en Jeroen kijken uit naar de bijzondere ervaring in taal, omstandigheden en hoge werkdruk die hoort bij het werken met een raceteam op dat niveau.

RW Racing GP heeft als visie om jonge talenten kansen te bieden en dus ook op technisch vlak.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen