Subsidie vouchers poptalent Drenthe

DELEN

ASSEN – De provincie Drenthe wil talentontwikkeling in de Drentse popcultuur aanmoedigen. Daarom is er de subsidie vouchers poptalent Drenthe. Met deze subsidieregeling richten we ons op de Drentse jeugd van 12 tot 27 jaar oud.

De regeling is een onderdeel van het meerjarentraject Aanpak Popcultuur Drenthe 2018-2021.

Voor wie

De subsidie is bedoeld voor Drents poptalent tussen de 12 en 27 jaar oud. Met de subsidie kun je je laten zien en ontwikkelen als popact.

De subsidie

De subsidie (ook wel voucherregeling genoemd) is een financiële ondersteuning van € 500,-. Hiermee kun je hulp inhuren van een coach of professional. Bijvoorbeeld voor het maken van een clip of het organiseren van een fotoshoot. Met als uiteindelijke doel: het organiseren van een optreden op een professioneel poppodium.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het kunnen aanvragen van de subsidie zijn:

  • een schriftelijke bevestiging van het optreden bij het professionele poppodium;
  • een projectplan en een begroting met offertes van de professional(s);
  • een schatting van de projectkosten en projectinkomsten.

Daarnaast moet je kunnen bewijzen dat je bovenstaande hebt besproken met een poporganisatie. Deze organisatie moet verbonden zijn aan Poppunt Drenthe*.

Voor het cultureel seizoen 2018-2019 kun je de subsidie aanvragen van 1 oktober 2018 tot en met 31 augustus 2019. Per cultureel seizoen mag de aanvrager twee keer een aanvraag doen. Het moet dan wel gaan om twee verschillende optredens.

Aanvragen? Klik hier!