Succesvol kartevent Stichting Happy Smile

DELEN
Succesvol kartevent Stichting Happy Smile

ASSEN – Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge was maandag het toneel van een speciale ‘Happy Smile’ dag waar gezinnen met één of meerdere kinderen die ziek zijn of een beperking hebben, een onbezorgde dag konden beleven.

Vrijwilligers van Stichting Happy Smile hadden in alle vroegte al een programma uitgestippeld voor de genodigden. Zo konden de aanwezige kinderen rijervaring opdoen in ‘golfkarretjes’ door een special uitgezet parcours te rijden. Een behendigheidstest waar ook ouders en grootouders aan meededen en welke garant stond voor veel hilariteit op de ‘paddock’ van het Pottendijk circuit. Voor de liefhebbers stonden twee Segway’s, een zelf balancerend vervoermiddel, klaar waar ook een parcours mee gereden kon worden.

Red Bull Rookie

De hoofdrol was toch weggelegd voor de tien gereedstaande karts waarin het overgrote deel van de dag gereden kon worden. Per groep werd steeds tien minuten aan ‘heats’ gereden. Voor degene die zelf de kart niet kon besturen, stonden drie duo-karts klaar waarvan één kart werd bestuurd door motorcoureur Bo Bendsneijder. De 16-jarige Rotterdammer komt uit in de prestigieuze Red Bull Rookie Cup dat in het bijprogramma van de MotoGP wordt verreden. Bendsneijder doet dit niet onverdienstelijk en is momenteel leider in het klassement.

Red Bull Rookie Bo Bendsneijder met duo passagier
Red Bull Rookie Bo Bendsneijder met duo passagier
Honda NSF100

In het pauzeprogramma reden enkele coureurs in de regen een demo op Honda NSF100 motoren onder het toeziend oog van voormalig GP-coureur Arie Molenaar. Het Molenaar NSF100 Championship is onlangs officieel ambassadeur van Stichting Happy Smile geworden. Teammanager Carla Molenaar “Wij dragen de Stichting al jaren een warm hart toe en nu zijn we ook officieel ambassadeur. Daar zijn we erg blij mee en we hopen dat we Happy Smile op verschillende vlakken kunnen helpen om hun goede activiteiten voort te kunnen blijven zetten.”

Harder

De pauze werd dankbaar benut. Onder het genot van vers gebakken hamburgers en een drankje werd geschuild voor de regen, maar na deze ‘pitstop’ werden het luchtspringkussen, de Segway’s, de golfkarren en de karts weer gevonden en regen en wind getrotseerd. De genodigden genoten, zo ook de Familie Willems uit Assen met hun 14-jarige zoontje Dave. “We zijn nu voor de vijfde keer gast van Happy Smile. Altijd super goed geregeld en allemaal blije gezichten. Bij ieder evenement heerst die ongedwongen sfeer en niets is voor de vrijwilligers onmogelijk”, aldus de trotse ouders van Dave die na het karten op de wipstoel zit om weer gas te gaan geven in één van de 50cc karts. “Het leukste wat ik bij Happy Smile heb beleeft was het IDM weekend in Duitsland, daar keken we de wedstrijden en dat was zo mooi. Rijden in de karts is wel het allerleukste, maar van mij mogen ze nog harder gaan”, zo laat Dave weten.

De onvergetelijke dag werd om 16.00 uur afgesloten. Tevreden, blije gezichten en met een voldaan gevoel nam men afscheid van het Kartcircuit Pottendijk. Op 26 juli heeft Stichting Happy Smile wederom een grote gastenlijst. Ditmaal in de eigen VIP box op het TT Circuit van Assen tijdens de 35ste editie van het Truckstar Festival.

* Meer foto’s van dit kartevent op Nieuws in Assen Facebook