Succesvol seizoen voor Omnigym Assen

DELEN

Succesvol seizoen voor Omnigym Assen

De turners en turnsters van Omnigym Assen hebben een succesvol seizoen geturnd. Omnigym heeft deelnemers in alle leeftijdscategorieën van de diverse wedstrijdniveaus. Er werden dit seizoen diverse titels behaald, zowel op meerkamp- als toestelwedstrijden, met als hoogtepunt het NK-goud voor Yvonne Janssen op balk bij de senioren in de 2e divisie. Zij won in de regio ook al 5 medailles en werd 3e van Noord-Nederland.

De medaillewinnaars
De medaillewinnaars 2013 van Omnigym

Grootverdieners dit seizoen zijn de 10-jarige Britt Weerman (pupil 1) en 9-jarige Miki Kaipatty (instap). Zij behaalden beide 7 medailles en een beker voor het Turncompetitieklassement. Miki was dit seizoen zelfs de beste in Noord-Nederland in haar niveau en Britt liet met een 3e plaats op de Halve Finale van het NK zien ook met de beste turnsters mee te kunnen. De 18 turnsters van Omnigym die in de 2e divisie uitkomen wonnen samen 6x goud, 12x zilver en 10x brons!

In de RWS A kwamen ook 18 turnsters uit voor Omnigym, hiervan wisten er 2 de Halve Finale voor het NK te halen, wat een hele prestatie was in het sterke deelnemersveld. In totaal werden hier 2 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles behaald. De turnsters die in de RWS B uitkwamen (24) behaalden samen 10x goud, 5x zilver en 10x brons. In de RWS C (21 turnsters) behaalde Omnigym 4x goud, 4x zilver en 5x brons.

Prachtig turnseizoen

Met diverse podiumplaatsen op regionale en landelijke wedstrijden en 1 turner en 3 turnsters op het NK kan Omnigym terugkijken op een prachtig turnseizoen. Maar liefst 4 turnsters hebben voor volgend seizoen een plekje bemachtigd in de topsportselectie van BosanTON/Almelo, wat aangeeft dat Omnigym een goede opleidingslijn heeft uitgezet. Ook de demonstratie voor het Koninklijk paar op 28 mei was een geweldig mooie ervaring, evenals Het Grote Gymfeest dat in januari werd gehouden voor kinderen van 3 t/m 12 jaar uit Assen en omgeving.

Na de zomervakantie heeft Omnigym weer diverse activiteiten voor de jeugd. Zo beginnen wij het seizoen weer met een Talententestdag op 11 september en zullen de Turninstuiven die afgelopen voorjaar werden gegeven ook weer een vervolg krijgen. Mocht u belangstelling hebben, houd dan onze website goed in de gaten.

Meer info www.omnigym.nl