Succesvolle banenwedstrijd voor jongeren beleeft tweede editie

DELEN

De geslaagde banencampagne NoorderBaanBattle krijgt binnenkort een vervolg. Vanaf half februari gaan jongeren uit de regio Groningen en Assen een spannende strijd met elkaar aan. Binnen verschillende teams proberen zij zichzelf en ook elkaar aan een  baan te helpen. Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen zich momenteel inschrijven.

Onder begeleiding van professionele coaches zoeken jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar  naar creatieve manieren om zich aan werkgevers te presenteren. In hun eigen buurt vragen zij zo veel mogelijk aandacht voor hun missie.  Op verschillende onderdelen kunnen de teams punten verdienen, bijvoorbeeld met een  plan van aanpak, de

“ Onder begeleiding van professionele coaches zoeken jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar naar creatieve manieren om zich aan werkgevers te presenteren. In hun eigen buurt vragen zij zo veel mogelijk aandacht voor hun missie ” NoorderBaanBattle

presentatie van het team en campagnes in hun omgeving. De deelnemers delen onderling kennis en ervaring, waarbij ze naast hun eigen contacten ook het netwerk van anderen benutten. Zo werken zij samen toe naar een baan of een actieve leerplek. “Totaal kunnen er 70 jongeren worden begeleid, 20 uit Assen en 50 uit Groningen. Ze gaan in teams van 10 jongeren onder leiding van 2 ondernemers/coaches aan de slag om werk te maken van werk. Er hebben zich helaas nog geen jongeren uit Assen aangemeld. Deze week zal Werkplein Baanzicht een nieuwsbrief versturen aan de doelgroep”, zo laat projectcoördinator Dominique Ebbing aan Nieuws in Assen weten.

Succesvolle eerste editie

De eerste editie van NoorderBaanBattle werd vorig jaar gehouden en bezorgde de 51 deelnemers in totaal 29 betaalde banen en 21 werkervaringsplaatsen. Tijdens deze doeltreffende campagne bleken de jongeren grote steun te hebben aan hun coaches. Daarom heeft ook dit jaar ieder team twee namen uit het bedrijfsleven die de deelnemers bijvoorbeeld begeleiden bij het opstellen van een persoonlijk plan van aanpak en het samenstellen van een CV. Zij zetten eveneens hun netwerk in om de jongeren te helpen met het bereiken van hun doel. Verschillende succesverhalen uit NoorderBaanBattle I zijn daarvan het bewijs. Zo namen coaches Marc Hesp en Rixt de Lang team Hoogezand mee naar verschillende bedrijven om eens te kijken wat zich daar afspeelde. Een van de deelnemers heeft aan dat bezoek een carrière switch te danken en ging van pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf over naar een baan in de metaalsector. Als lid van het team maakten de deelnemers nieuwe vrienden en bouwden zij meer zelfvertrouwen op. Deze elementen vormen de kern van NoorderBaanBattle: samen leren en inspiratie halen uit elkaar.

Opgeven banenwedstrijd NoorderBaanBattle

Buiten jongeren met een opleiding op mbo-, hbo-, of wo-niveau kunnen ook ongeschoolde jongeren zich dit jaar inschrijven voor NoorderBaanBattle. Wil jij werken aan werk? Schrijf je dan in! Klik hier!