Succesvolle benefietavond Stichting Watten in mijn Hoofd

DELEN

ASSEN – De benefietavond ‘Watten in mijn Hoofd’ in De Nieuwe Kolk heeft maandagavond, op Wereld Alzheimerdag, ruim € 10.000,- opgeleverd. De benefietavond werd op initiatief van Jacques Boersma georganiseerd.

Boersma is voorzitter van de Stichting Watten in mijn Hoofd en lijdt zelf aan de ziekte van Alzheimer. De in Norg woonachtige Jacques Boersma (72) kreeg begin 2012 de eerste ervaringen met het beginstadium van de ziekte Alzheimer. Met de opbrengst van de benefietavond hoopt Boersma’s stichting een financiële impulse te geven aan een nieuw onderzoek over het welbevinden van Alzheimerpatiënten. Hiervoor is er samenwerking met de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, de faculteit Medische Wetenschappen in Groningen en met Vilans, landelijk kenniscentrum voor langdurige zorg. “Daar is geld voor nodig!”, aldus Boersma.

De avond werd geopend door prof.dr. Geerts Sanders die Boersma beschreef als een verbeeldingsrijke organisator, wetenschapper en begeleider. Sanders gaf na het openingswoord de microfoon over aan cabaretier Arno van der Heyden die de avond presenteerde. Van der Heyden sprak daarna met Interzorg directeur Henk de Vries over Alzheimer. “Samenleven met dementie is van alle dag. Jaarlijks krijgen ruim 13.000 mensen te horen dat ze een vorm van dementie hebben. Mensen zoals u en ik, van alle leeftijden en dit aantal zal alleen maar toenemen. In Nederland lijden ruim 260.000 mensen aan deze ziekte”, aldus De Vries.

Na het interview las Jacques Boersma uit zijn Alzheimer-ervaringen boek een column voor, gevolgd door een gedicht die werd voorgedragen door dichter Jan-Willem Dijk. De muzikale omlijsting werd verzorgt door de ‘Nestor van de Nederlandstalige popmuziek’ Rob de Nijs. Met drie vaste muzikanten van De Nijs, bracht hij liedjes ten gehore als ‘Liefde voor Altijd’, maar ook de klassiekers ‘Ritme van de Regen’ en ‘Malle Babe’. Naast het optreden van de populaire zanger zong Quatre Men de ruim 250 aanwezige toe.

Een succesvolle avond die door de Stichting Watten in mijn Hoofd omschreven werd als: ‘Een avond om nooit te vergeten’.

Doneren?

Uiteraard kunt u ook een bedrag overmaken op rekening NL12 RABO 03007698 73 van Stichting Watten in mijn Hoofd. Deze gift kunt u als aftrekpost opgeven bij de belastingdienst, aangezien de Stichting ANBI status heeft.