Succesvolle seizoenstart trampolinespringers Omnigym Assen

DELEN
Succesvolle seizoenstart trampolinespringers Omnigym Assen

Afgelopen zaterdag 25 oktober hebben de trampolinespring(st)ers van Omnigym Assen succesvol deelgenomen aan de 1e plaatsingswedstrijd voor teams van het seizoen 2014-2015. Omnigym nam deze wedstrijd deel met 23 springers verdeeld over 6 teams. Tijdens deze plaatsingswedstrijd werd voor het eerst gestreden voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor teams op 13 december in Oss.

In de E Klasse waar Omnigym met drie teams in uitkwam had Omnigym dubbel succes. Omnigym E4 stak ver boven de concurrentie uit en liet met maar liefst 23 punten verschil op de nummer twee alle andere 11 teams achter zich.  Omnigym E5 liet zien ook bij de top te behoren en behaalde de derde plaats, Omnigym E6 werd hier negende.

In de D Klasse was Omnigym ook succesvol. Hier behaalde Omnigym D2 in een deelnemersveld van 10 teams de tweede plaats, Omnigym D3 werd hier zesde.

In de C Klasse nam Omnigym deel met één team waarin drie van de vier teamleden een dubbele salto op een wedstrijd lieten zien. Hiermee namen ze veel risico, wat helaas bij de laatste oefening negatief uitpakte, waardoor een podiumplek niet mogelijk meer was. Omnigym C1 eindigde daarmee op de vierde plaats.

Op 15 november wordt in Vries de tweede plaatsingswedstrijd voor teams gesprongen. Dan zal duidelijk worden welke teams uit Noord Nederland zich plaatsen voor het NK.