Sudosa-Desto haalt topvolleybal naar Assen

DELEN

ASSEN – Zaterdag 12 september organiseert Nijhuis Technology Sudosa-Desto een eigen toptoernooi in Assen. Met dit toptoernooi wil Sudosa-Desto volleybal van het hoogste niveau naar Assen halen. We zijn verheugd dat dit jaar maar liefst 3 eredivisieteams zich hebben ingeschreven voor het toernooi, namelijk Regio Zwolle, Oskam Taurus en Ubbo Emmius Fonds Donitas. Skurios Volleys Borken (2e Bundesliga), PDK Huizen (topdivisie) en Nijhuis Technology Sudosa-Desto (topdivisie) maken de deelnemerslijst compleet.

Het toernooi start om 13:00 en om 20:00 zal de finale plaatsvinden. Het toernooi zal gespeeld worden in de vorm van een 3-kamp. De eerste speelronde begint om 13:45, de tweede om 15:00 en de laatste om 16.15. Na deze poulewedstrijden zullen de kruisfinales gespeeld worden (17:30). Aan de hand hiervan wordt de tegenstander van de laatste wedstrijd bepaald. Om 18.45 wordt gespeeld om de 3e/4e en 5e/6e plek. Tot slot wordt de finale gespeeld. De aanvangstijd van deze finale is 20.00 uur. Alle wedstrijden worden op ½ centrecourt gespeeld.

Poule 1 bestaat uit PDK Huizen, Oskam Taurus en Ubbo Emmius Fonds/Donitas

In deze poule staan Donitas en PDK Huizen in de eerste speelronde tegenover elkaar. Hierna mag PDK Huizen meteen nog een keer aan de bak tegen Oskam Taurus. De laatste speelronde is voor Oskam Taurus en Donitas.

Poule 2 bestaat uit: Skurios Volleys Borken, Regio Zwolle en Nijhuis Technology Sudosa-Desto

De eerste wedstrijd in deze poule zal gespeeld worden door Sudosa-Desto en Skurios Borken. De tweede speelronde zal wederom gespeeld worden door Skurios Borken. Dit keer staan zij tegenover Regio Zwolle. De laatste poulewedstrijd wordt gespeeld door Sudosa-Desto en Regio Zwolle.

Aan de hand van bovenstaande uitslagen worden de volgende wedstrijden ingedeeld zoals eerder beschreven.

Wedstrijdreglement

Er wordt gespeeld volgens de normale Nevobo regels. Een wedstrijd is afgelopen na 2 gewonnen sets. Bij een derde set wordt er volgens de regels van wat normaal een 5e set is gespeeld. Bij alle wedstrijden wordt gebruik gemaakt van het 3-ballen systeem en zijn er vlaggers aanwezig. De wedstrijden zullen gefloten worden door officiele Nevobo scheidsrechters.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van dit toptoernooi . En als u zich verveelt zaterdag 12 september, kom dan vooral een kijkje nemen in sporthal de Timp in Assen!