Sudosa-Desto levert vijf keer aan Oranje

DELEN
Organisatie Kerst Volleybal Toernooi zoekt gastgezinnen

ASSEN – Nijhuis Telecom Sudosa-Desto Dames 1 levert in de komende weken maar liefst vijf keer aan nationale teams. Diagonaal Paula Boonstra is met Jeugd Oranje actief op het achtlandentoernooi in Frankrijk, terwijl coach Mark Afman, assistent-trainer Erwin Sikkema en speelsters Iris Reinders en Anike van Oosterom uitkomen op het Europees Studenten Kampioenschap in Italië.

Nog even en dan starten de voorbereidingen voor de vrouwen van Nijhuis Telecom Sudosa-Desto Dames 1 op hun eerste seizoen in de topdivisie. Voordat de competitie op 19 september van start gaat met een uitwedstrijd tegen de Krekkers, zijn meerdere leden van Dames 1 eerst nog actief voor verschillende nationale teams.

De 17-jarige Paula Boonstra speelt met Jeugd Oranje op het achtlandentoernooi in Mulhouse (Frankrijk). De doelstelling voor het toernooi, dat van 14 tot en met 18 juli plaatsvindt, is een medaille. Boonstra: “We willen de top-3 halen. Daarnaast willen we het best blokkerende team van het toernooi worden.”

Boonstra zegt veel zin te hebben in het toernooi, maar het ook spannend te vinden. “Dit is het moment waarop alle zware trainingen moeten leiden tot prestaties. Het is echter vooral een super leuke ervaring. Voor het EK en tijdens de kwalificatie viel ik telkens net buiten de boot. Ik heb hard moeten werken om bij de selectie te eindigen. Dat ik nu daadwerkelijk geselecteerd ben is de beste beloning. Dat komt mede dankzij mijn trainers bij Sudosa-Desto.”

Passer-loper Anike van Oosterom en diagonaal Iris Reinders beginnen op 19 juli in Camerino (Italië) aan het Europees Kampioenschap voor Studenten. Beide speelsters komen daar uit voor het Dutch University Volleyball Team, een team met studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. In 2014 wonnen zij goud op het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap en plaatsten ze zich voor het Europees Studenten Kampioenschap in Italië.

Coach Mark Afman vertrekt samen met zijn assistent-trainer Erwin Sikkema eveneens naar Camerino, waar zij het Dutch University Volleyball Team begeleiden. Afman is zeer tevreden. “Onze deelnames aan de toernooien maken me natuurlijk trots.” Voor het studententeam in Italië is goud het doel. “Vorig jaar eindigden we als vierde. De teams zaten toen dicht op elkaar. Ik vind dat we nu voor goud moeten gaan.”