SUPERBIKE*IDM op het TT Circuit Assen: de titelstrijd begint!

DELEN

ASSEN – Het seizoen gaat nu snel: komend weekend (7-9 augustus) is de SUPERBIKE*IDM alweer te gast op het TT-Circuit in Assen. Voor veel klassen is de voorlaatste race van het seizoen. In de kathedraal van de motorsport kan dit weekend menig coureur al beslag leggen op de titel.

SUPERBIKE: Tegenwind uit Down Under

Na het uitvallen van de vaste coureurs Max Neukirchner en Damian Cudlin had het Yamaha MGM Team met Kev Coghlan en Josh Brookes niet minder illustere vervangers gevonden. Maar het team lijkt door pech achtervolgd. Want Kev Coghlan, die in Assen voor het team aan de start zou verschijnen, is bij een crash in Schleiz zwaar geblesseerd geraakt. Teamgenoot Josh Brooks komt zeer gemotiveerd naar Assen. Brookes is na twee dubbelzeges  in de British Superbike momenteel de leider in het kampioenschap. Hij is niet alleen een zeer ervaren coureur, maar kent de nieuwe Yamaha heel goed. Maar Brookes zal het niet gemakkelijk krijgen tegen de vaste coureurs uit de SUPERBIKE*IDM. Markus Reiterberger (Team Van Zon-Remeha-BMW) lijkt niet te stoppen en ook Xavi Forés (3C-Racing Team) is er op gebrand om in Assen nogmaals zijn klasse te bewijzen en na Schleiz opnieuw de overwinning binnen te halen.

Superstock 1000: Stamm met één punt achterstand op Gines

Bij de voorlaatste race in de Superstock 1000-Klasse is het spannender dan ooit. Met een sterke bezetting zijn het de nuances die het verschil maken. Mathieu Gines (Langenscheidt Racing by Fast Bike Service) leidt het klassement al vanaf het begin van het seizoen en lijkt op de directe weg naar het kampioenschap. Maar de concurrentie ligt op de loer. Roman Stamm, in de afgelopen twee jaar tweede in het eindklassement van de Supersport 600, aast ook op de eindoverwinning. Omdat Gines in Schleiz niet vooraan mee kon komen, heeft Roman Stamm zijn achterstand weten te verkleinen tot één punt. De kampioenstitel hoeft voor Stamm dus geen droom te zijn, maar kan zeker nog werkelijkheid worden. Lukas Trautmann (Freudenberg Racing Team) doet het dit seizoen ook goed, wist in Schleiz nog de winst binnen te halen en staat nu derde in het klassement.

Supersport 600: Nekvasil rukt op

In Schleiz maakten de coureurs in de Supersport 600 kennis met een nieuwe concurrent. Marco Nekvasil, die de rest van het seizoen voor het Team LSG Racing rijdt, reed twee keer op het podium met een eerste én tweede plek. Hij wil dat in Assen gaan herhalen, of liever nog, verbeteren. Jan Bühn (Team Räth-Romero-Yamaha) zal proberen dat te verhinderen. Hij haalde twee keer hetzelfde podium als Nekvasil en staat in het klassement nu op een tweede plek achter Tatu Lauslehto (Team Suzuki Stoneline-Mayer). Derde is momenteel Christian Stange (HPC-Power Suzuki Racing), gevolgd door Jasha Huber (Kawasaki Schnock Team Motorex) en Sarah Heide (Team Suzuki Laux ADAC Sachsen). Van het nederlandse team SWPN verschijnt Frank Brouwer aan de start; hij bezet momenteel plaats zeven. Ook Rob Hartog, rijdend in het Europees Kampioenschap Supersport 600, zal zich in Assen in de strijd mengen.

Een nieuw gezicht in de SuperNaked-klasse

In Assen is Julian Neumann op de Kawasaki Z800 van het Team Mct-Lohmann Racing een nieuw gezicht in de SuperNaked-klasse. De 29-jarige coureur uit Langenhagen won onlangs in Bremen het Fischereihafen-Rennen en doet voor het eerst mee in de SUPERBIKE*IDM. “Daarmee wordt voor mij een droom werkelijkheid”, aldus Neumann. Op de grid in Assen verschijnen verder natuurlijk Kjel Karthin (Team KARTHIN MSB Suzuki), Frank Behrje en Uwe Reichmann (Völpker NRT 48), die in Schleiz voor het eerst Karthin wist te kloppen.