Supermotard races succes op TT Junior Track Assen

DELEN

ASSEN – Het publiek vermaakte zich afgelopen weekend kostelijk met de spectaculaire Supermotard races die tijdens de GAMMA Racing Days op de TT Junior Track werden gehouden. Spannende inhaalmanoeuvres, driftende motoren en na afloop vele wheelie’s zorgden samen met enthousiaste deelnemers voor een geslaagde beproeving van de SOBW. De organisatie beraadt zich over een vervolg.

Namen als Jaimie van Sikkelerus, Bo Bendsneyder en Jasper Iwema lieten het publiek zien dat Supermotard rijden op louter asfalt minstens net zo spectaculair is als de combinatie met een offroadtrack. De SOBW greep de hype van het rijden op een Supermotard aan en voegde de races eenmalig aan het reguliere raceprogramma toe. “Nu dit een succes is gebleken gaan we ons beraden of we dit jaar nog een tweede wedstrijd organiseren en of we de Supermotardraces volgend jaar standaard gaan aanbieden in ons programma” aldus Cees van Gaalen, voorzitter van de SOBW.

Populair

Met 18 rijders over twee dagen was de SOBW tevreden over de opkomst. “We hebben vrij laat groen licht gegeven voor deze races en daardoor beperkte promotietijd en een korte inschrijftijd gehad” gaat Van Gaalen verder. “Dat er een groot potentieel is voor deze races is ons wel duidelijk. Onze roots liggen in de 50cc schakelbrommers maar deze markt is vrijwel nihil momenteel. Ook worden er bijna geen nieuwe onderdelen voor schakelbrommers meer geproduceerd. Daarom zoeken we nu naar nieuwe ingangen voor nieuwe aanwas van coureurs. Supermotard rijden is momenteel erg populair bij veel rijders waaronder ook ONK en GP coureurs die een supermotard gebruiken als trainingsmotor.”

Geen zand

De SOBW geeft aan geen concurrent te willen worden van zowel MON als KNMV die ook Supermotard races organiseren. “Wij onderscheiden ons in ieder geval van de ondergrond waarop we racen want wij rijden alleen op asfaltcircuits” vervolgt Van Gaalen. “Door het ontbreken van het zand kun je je ideale lijn steeds beter opzoeken doordat de bochten elke keer hetzelfde zijn. Met zand tref je elke ronde nieuwe contouren op de grond waardoor je je steeds opnieuw moet aanpassen. De coureurs die asfalt prefereren geven dit aan als grote pré.”

Budgettair aantrekkelijk

“Daarnaast geven we onze Yamaha coureurs een mooi budgettair aantrekkelijk alternatief om door te stromen binnen onze gelederen. Vanuit deze klasse waren ook al enkele rijders geïnteresseerd in onze plannen. Wil je na de SOBW een stapje hoger gaan racen dan verviervoudigt het budget minimaal. Wij staan voor betaalbaar racen met net zoveel plezier. De toekomst lijkt te liggen in de cupklassen zoals de Yamaha R125 Cup en de Molenaar NSF100 klasse. Het onderhoud in dit soort klassen is laag, mensen willen graag rijden en liever niet of nauwelijks sleutelen aan de motor. Ook de viertakt Malossi scooterklasse die we aan het opzetten zijn voldoet daaraan. Of en hoe we de Supermotard races gaan integreren gaan we de komende maanden bekijken. Maar dat dit weekend succesvol is gebleken geeft voor ons wel aan dat we hier serieus naar gaan kijken.“

Top 3 uitslagen van de aanwezige SOBW klassen tijdens de GAMMA Racing Day
Topscooterklasse (zaterdag)

Sarik Roufs
Marc Beltman
Timmy van Donderen

Topscooterklasse (zondag)

Sarik Roufs
Henk Minnen
Timmy van Donderen

Scootermatic Replica (zaterdag)

Tom Blanken
Noah de Kort

Scootermatic Replica (zondag)

Bas va Dijk
Noah de Kort

Yamaha R125 Cup – powered by GAMMA  (zaterdag)

Ewald ‘t Hoen
Kevin Mijwaart
Damon van der Wielen

Yamaha R125 Cup – powered by GAMMA (zondag)

Dennis Koopman
Kevin Mijwaart
Ewald ’t Hoen

Supermotard (zaterdag)

Bo Bendsneyder
Jasper Iwema
Milan Merckelbagh

Supermotard (zondag)

Jaimie van Sikkelerus
Milan Merckelbagh
Bo Bendsneyder

Molenaar NSF100 Championship (zondag)

Rick Dunnik
Djoy Blommers
Kas Beekmans

Kalender 2015

29 augustus Berghem (Circuit Park Berghem)
12 september Eindhoven (circuit de Landsard)
26 september Zwolle (Wijthmenerplas)