t Woud Ensemble speelt op Landgoed de Lariks

DELEN

ASSEN – Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september om 20.00 uur en op zondag 6 september om 15.00 uur is de nieuwe voorstelling van ’t Woud Ensemble, De Keizer van de Kippen te zien op Landgoed de Lariks, te Assen.

De Keizer van Kippen is te zien tot en met eind september 2015 op bijzondere buitenlocaties en landgoederen in het hele land, waaronder UNESCO Werelderfgoed Schokland en Paleis Soestdijk.

Het verhaal

De Keizer van de Kippen is een komedie over Keizer Romulus, de laatste keizer van het Romeinse Rijk. Terwijl zijn Rijk op instorten staat, oefent hij onverstoord en goedgemutst zijn enige liefhebberij uit:  het houden en fokken van kippen. Regeren laat hij over aan zijn verwarde kokkin en de vertwijfelde keizerin. Ten einde raad beramen zij een staatsgreep voor om hem van zijn troon te stoten.

Toneel op locatie

Als De Keizer van de Kippen uit de hand dreigt te lopen, begint het op ‘House of Cards’ te lijken, maar dan in de stijl van ‘Fawlty Towers’. En dat alles binnen het unieke format van ’t Woud Ensemble: toneel op locatie met intrigerende en soms hilarische personages, laagdrempelig, transparant, onderhoudend en met diepgang. De toeschouwers op houten klapstoelen in de directe omgeving van landgoederen en ludieke buitenplaatsen die het verhaal en de sfeer van de voorstelling ondersteunen en versterken.

De makers

De voorstelling wordt gespeeld door Margien van Doesen, Flip Filz, Olaf Malmberg en Heike Wisse. De tekst is een rigoureuze bewerking van het stuk ‘Romulus de Grote’ van Friedrich Dürrenmatt uit 1950 door Mart-Jan Zegers, die ook tekent voor de eindregie.

Locatie: Landgoed de Lariks, Assen

Vrijdag 4 en zaterdag 5 september om 20.00 uur
Zondag 6 september 15.00 uur
Kaartverkoop: via de Theater De Nieuwe Kolk, Assen 088 – 012 85 50

Voor meer informatie, speellijst en locaties: www.woudensemble.nl

Over ’t Woud Ensemble

‘t Woud Ensemble, opgericht in 2005 door Margien van Doesen en Jos van Hulst,  speelt repertoire-voorstellingen op locatie, voornamelijk in de buitenlucht. Door repertoiretoneel middenin de samenleving te plaatsen, willen ze mensen verleiden naar toneel te gaan. De artistieke kern van ’t Woud Ensemble bestaat vanaf september 2013 uit Margien van Doesen en Mart–Jan Zegers.

Foto: Saris & den Engelsman